• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Μεγαλύτερη προοπτική
Με το νέο φέρινγκ της Ducati!
Νέα 04/08/2017 - 20:57

Ενθαρρυντικό ήταν το ντεμπούτο, σύμφωνα με τον Jorge Lorenzo, του νέου φέρινγκ της Ducati, στην πίστα του Brno σήμερα στις ΕΔ2.

 

Το συγκεκριμένο φέρινγκ δοκιμάστηκε πρώτα από τους Petrucci και Pirro στο τεστ της Pramac Ducati στο Misano, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

 

Μπορεί ο Lorenzo, ο μόνος από τους οδηγούς της GP17 που το έβαλε σήμερα, να ήταν μόλις 15ος, ωστόσο τόνισε ότι:

 

«Μέσα σε πέντε γύρους κατάλαβα ότι έχουμε καλύτερη προοπτική με αυτό το φέρινγκ, απ’ ότι με το κλασικό».

 

«Αύριο θα κάνω περισσότερα χιλιόμετρα για να δούμε ποιες ρυθμίσεις είναι οι καλύτερες. Μ’ αυτό έχουμε περισσότερη πρόσφυση στον μπροστά τροχό και πρέπει να βρούμε παραπάνω στον πίσω».

 

«Αυτός θα είναι ο βασικός μας στόχος για αύριο. Αν μας βοηθήσει κι ο καιρός. Πάντως είναι πιθανό το φέρινγκ να μας έδωσε μερικά δέκατα παραπάνω το απόγευμα».

 

«Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν με τα φτεράκια, αλλά τώρα είμαστε πολύ πιο κοντά απ’ ότι με το προηγούμενο (σ.σ. το σφυροκέφαλο)».

 

«Η αίσθηση που μου έδινε ήταν λίγο-πολύ αυτό που περίμενα, έστω κι αν ο αέρας στους ώμους και τα χέρια ήταν περισσότερος. Πρέπει να δουλέψουμε και σ’ αυτό. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι 80% θετικό και 20% αρνητικό».

 

Τέλος, πέρα από την αεροδυναμική, ο Lorenzo επισήμανε και που αλλού θα χρειαστεί να δουλέψει με την Ducati του.

 

«Σίγουρα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δουλέψουμε και στον κινητήρα. Να τον κάνουμε πιο ομαλό. Δεν είναι εύκολο όμως και λογικά θα πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ότι με τον τομέα της αεροδυναμικής».

Επόμενο άρθρο »

Ο Nakamoto στην Dorna!

« Προηγούμενο άρθρο

Πανέτοιμη η Michelin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα