• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Η συνέντευξη τύπου
Ξεκινά η μάχη του δεύτερου μισού!
Νέα 03/08/2017 - 20:39

Το καλοκαιρινό διάλειμμα τέλειωσε και το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιστρέφει στις πίστες και στη δράση.

 

Η συνέντευξη τύπου από το Brno της Τσεχίας ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα και το παρών έδωσαν οι τέσσερεις πρώτοι στη βαθμολογία, μαζί με τους Folger και Abraham.

 

Πάντως η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά μετά τα νέα για την επιδείνωση της κατάστασης του Angel Nieto (περισσότερα διαβάστε εδώ).

 

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για το χώρο μας κι αυτό επειδή ο Angel είναι ιδιαίτερος όχι τόσο για τις νίκες του, αλλά για το χάρισμά του. Όχι για τους 13 Τίτλους, αλλά το ποιός ήταν. Έτσι ελπίζουμε για το καλύτερο».

 

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Valentino Rossi, ενώ περίπου τα ίδια είπε και ο Marc Marquez όταν τον ρώτησαν σχετικά για τον 70χρονο συμπατριώτη του που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη του.

 

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον στράφηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν και πρώτος, όπως συμβαίνει πάντα, πήρε το λόγο αυτός που είναι μπροστά στη βαθμολογία. Εν προκειμένω ο Marc Marquez.

 

«Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι και να μπούμε στους ρυθμούς ενός αγωνιστικού Σ/Κ. Θα είναι δύσκολο το δεύτερο μισό, μιας και πολλοί αντίπαλοι είναι δυνατοί, αλλά θα προσπαθήσουμε».

 

«Το τεστ που κάναμε εδώ θα μας βοηθήσει, μιας και συνήθως εδώ δυσκολευόμαστε. Ειδικά τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών βελτιωθήκαμε αρκετά».

 

«Πάντως όταν κάναμε το τεστ είχε περισσότερη δροσιά, ενώ τώρα όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολλή ζέστη, πάντως θα είναι σίγουρα μια μικρή βοήθεια».

 

Πέντε μόλις βαθμούς πίσω του είναι ο Maveric Vinales, ο οποίος επιστρέφει με την ίδια αποφασιστικότητα για ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο μισό.

 

«Νοιώθω καλά και είμαι δυνατός τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Είχαμε ένα μήνα για να σκεφτούμε και η Yamaha για να κοιτάξει όλα τα δεδομένα. Τώρα πρέπει να ετοιμάσουμε μια δυνατή μοτοσυκλέτα και να γίνουμε δυνατοί όπως στους πρώτους αγώνες της χρονιάς».

 

«Είμαι όμως ήρεμος και συγκεντρωμένος. Προσωπικά για μένα, ο τομέας που πρέπει να βελτιωθούμε είναι όταν οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Όταν βρέχει, ή όταν είμαστε στο μισό-μισό».

 

Ένας από τους τέσσερεις αναβάτες που έχουν βρεθεί μπροστά στη βαθμολογία είναι και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος πήρε στη συνέχεια το λόγο.

 

«Δυσκολευτήκαμε εδώ πέρυσι, αλλά γενικά δεν είναι τόσο άσχημη πίστα για εμάς. Είναι δύσκολη για όλους. Πέρυσι η πρόσφυση εδώ δεν ήταν καλή και υπήρχαν πολλά σαμαράκια. Θα  δούμε πως θα είναι φέτος».

 

«Κάθε αγώνας φέτος είναι και μια διαφορετική ιστορία! Πάντως είμαι ήρεμος και είναι σαν να ξεκινάμε ένα νέο Πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι πολύ κοντά κι έχουμε ακόμα εννέα αγώνες».

 

«Θα δούμε αν έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε τον Τίτλο... πάντως είμαι εκεί και είμαι άνετος. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο βάθρο όσο πιο συχνά γίνεται».

 

Δέκα είναι οι βαθμοί που χωρίζουν τον Valentino Rossi από την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Ιταλός άσος επιστρέφει στην πίστα που το 1996 κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εδώ και που φέτος έχουμε ένα τόσο ενδιαφέρον Πρωτάθλημα. Πολλά διαφορετικά αποτελέσματα και πέντε αναβάτες για τον Τίτλο, χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους».

 

«Η κάθε εβδομάδα θα κρύβει και μια έκπληξη, μιας και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Πέρυσι ήμουν δυνατός στις ΕΔ, αλλά οι συνθήκες άλλαξαν την Κυριακή και ήμουν τυχερός που επέλεξα τα σωστά ελαστικά».


«Στόχος για τον αγώνα είναι το βάθρο. Το μυστικό για την επιτυχία φέτος; Να είσαι δυνατός όταν νοιώθεις καλά με τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά και να μην έχεις πολλά προβλήματα όταν δεν είσαι γρήγορος».

 

Όπως και οι υπόλοιποι, έτσι και ο Jonas Folger ανυπομονεί να επιστρέψει στις πίστες και να δείξει σε όλους ότι η δεύτερη θέση στην Γερμανία δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα.

 

«Δεν νομίζω κανείς να περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν και είναι καταπληκτικό που έδειξα σε όλους ότι μπορούμε να πάρουμε τέτοια αποτελέσματα».

 

«Ήταν μια μεγάλη προσωπική βοήθεια για μένα, για την εμπιστοσύνη μου. Πρέπει να εφαρμόσω αυτά που έμαθα πίσω από τον Marc και τον Dani στον προηγούμενο αγώνα και να παλέψω για ένα ακόμα καλό Σ/Κ εδώ».


«Ξέρω ότι το δεύτερο μισό δεν θα είναι ευκολότερο, αλλά τώρα έχουν ανέβει και οι προσδοκίες μας μετά τη δεύτερη θέση. Θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

 

«Δεν έχω όμως πίεση... είμαι rookie. Σ’ αυτή την πίστα έκανα και το ντεμπούτο μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τότε δεν περίμενα ότι σε μερικά χρόνια θα ήμουν στο MotoGP».

 

«Μάλιστα σε μια στιγμή της καριέρας μου, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που περνούσα, ήμουν έτοιμος ακόμα και να τα παρατήσω. Αλλά φαντάζομαι ότι έπρεπε να περάσω αυτή τη δυσκολία, για να είμαι εδώ τώρα».

 

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Karel Abraham ο οποίος είναι ένας από τους 17 αναβάτες που έχουν καταφέρει φέτος να πάρουν θέση μέσα στην οχτάδα ενός αγώνα MotoGP!

 

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο MotoGP και πιστεύω ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τη μοτοσυκλέτα και τα αποτελέσματα απλά ήρθαν. Φυσικά πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς, ωστόσο έχουμε βελτιωθεί κι αυτό με κάνει χαρούμενο».


«Η GP15 είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει ποτέ. Πραγματικά μ’ αρέσει η Ducati. Το Brno είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για μένα, αλλά και δύσκολο μιας και δεν υπάρχουν πολλοί Τσέχοι αναβάτες κι όλο το βάρος πέφτει σ’ εμένα και στους άλλους».

 

Εννέα ακόμα αγώνες μένουν για να δούμε ποιός θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε μια χρονιά που μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του MotoGP!

 

Οι ώρες των μεταδόσεων από την COSMOTE TV, για όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι εδώ.

Επόμενο άρθρο »

Πέθανε ο Angel Nieto

« Προηγούμενο άρθρο

Ισοπαλία Pedrosa-Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα