• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: Αγώνας
Μάχες, θέαμα, πτώσεις και Morbido στην κορυφή!
Νέα 02/07/2017 - 15:44

Δεύτερος συνεχόμενος καταπληκτικός αγώνας στην Moto2, μετά το Grand Prix του Assen στην Ολλανδία.

 

Οι αναβάτες της Moto2 έδωσαν ωραίες μάχες και στην Γερμανία, με τον Franco Morbidelli να παίρνει μια σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη.

 

Από τον αγώνα δεν έλειψαν οι πτώσεις, με τους Luthi και Alex Marquez που κυνηγούν στη βαθμολογία τον Morbido να κάνουν το λάθος και να μην παίρνουν βαθμούς.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά για τον Alex Marquez, ο οποίος έστριψε πρώτος στην 1 και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι να έρθει ένας δυνατός Luthi στη συνέχεια!

 

Ο Ελβετός αν και έβδομος στο grid, μέσα σε μερικές στροφές ανέβηκε θεαματικά και μετά την πτώση του Alex Marquez, έδινε μάχες με τον Morbido για την 1η θέση.

 

Λίγο αργότερα όμως ο Ελβετός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του κι άφησε μόνο πρώτο τον Morbidelli, με μια διαφορά δυο δευτερολέπτων από τον δεύτερο, ο οποίος ήταν ο Miguel Oliveira.

 

Ο Πορτογάλος άσος ήταν εντυπωσιακός πάνω στην ΚΤΜ του και μέσα σε τρεις γύρους κατάφερε να εξαφανίσει τη διαφορά και να είναι στον πίσω τροχό του Ιταλού.

 

Κάπου εκεί όμως έδειξε ότι αρκούνταν σ’ αυτή τη θέση αν και εμφανώς πιο γρήγορος από τον Ιταλο-Βραζιλιάνο.

 

Άφηνε τους γύρους να περνούν και έμενε πίσω από τον Morbido, διαβάζοντάς τον και ετοιμάζοντας την επίθεσή του.

 

Αυτή ήρθε στον προτελευταίο γύρο, στην 12, όμως πλέον ο Morbido είχε χρόνο να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη μάχη της νίκης.

 

Έκανε λοιπόν έναν πολύ δυνατό τελευταίο γύρο, υπερασπίστηκε με επιτυχία την πρωτιά του και πήρε την έκτη νίκη του σε εννέα αγώνες, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Moto2!

 

Παράλληλα, όπως και πέρυσι, ο αγώνας κρίθηκε σε ελάχιστα χιλιοστά και συγκεκριμένα μόλις στα 66χιλ που είναι και η τρίτη μικρότερη διαφορά που κρίνεται αγώνας της Moto2.

 

Σε συνδυασμό με τις πτώσεις των Luthi και Marquez, ο Morbido μεγάλωσε τη διαφορά του από τον Ελβετό στους 37 πλέον βαθμούς, ενώ ο Oliveira κέρδισε μια θέση και είναι 3ος.

 

Πιο πίσω ο Peco Bagnaia κέρδισε μια ωραία μάχη που εκτυλίχθηκε για την τρίτη θέση κι επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Γύρο στο Le Mans.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα για φέτος πήρε ο Simone Corsi, που δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Bagnaia, αν και ο τελευταίος έκανε ένα μικρό λαθάκι πριν το τέλος.

 

Ο Mattia Pasini πήρε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα και ήταν στη μάχη για το βάθρο και πολύ μπροστά από τον Jorge Navarro που κέρδισε τη μάχη για την 6η θέση στο τέλος.

 

Και για τον Navarro ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, στην οποία φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά.

 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Brad Binder, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 7η θέση που είναι και η καλύτερή του στην κατηγορία μετά τον τραυματισμό του.

 

Ο Sandro Cortese ισοφάρισε το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα, κατακτώντας την 8η θέση μπροστά στους συμπατριώτες του, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Schrotter και Nakagami.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα