• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν έφταιγε ο Zarco
Εγώ έκανα λάθος, παραδέχεται
Νέα 04/06/2017 - 01:00

Την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, ο Marc Marquez κατάφερε να μπει μέσα στη δεκάδα και να πάρει την 6η θέση στις κατατακτήριες.

 

Ο Ισπανός δεν ακολούθησε σωστή στρατηγική και τόσο στην αρχή, πίσω από τον Lorenzo, όπως και στο τέλος - πίσω από τον Zarco - δεν κατάφερε να γράψει έναν καλό χρόνο.

 

Ωστόσο ακόμα κι αν τον καθυστέρησε ο Γάλλος, ο Marc δεν θέλησε να κατηγορήσει τον συναθλητή του, λέγοντας ότι ο ίδιος έκανε λάθος.

 

«Δεν έφταιγε ο Zarco... ήταν δικό μου το λάθος. Ο Johann πίεζε σε όλο τον γύρο και ήθελα να τον ακολουθήσω και να του πάρω το slipstream».

 

«Όταν έχουμε slipstream νοιώθουμε πολλά πάνω στην Honda και μπορούμε να βελτιώσουμε το χρόνο μας».

 

«Ήταν λάθος μου γιατί αμέσως τον πλησίασα... δεν είχα καλή στρατηγική... δεν έκανα τις καλύτερές μου κατατακτήριες».

 

Από την Παρασκευή ο Marc τονίζει ότι δεν νοιώθει όσο καλά θα περίμενε κανείς με το παλιό μπροστινό ελαστικό της Michelin.

 

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και με δεδομένο το στυλ του στα φρένα, ο Marquez υπερθερμαίνει το μπροστινό του.

 

Πάντως με την αυριανή θερμοκρασία να αναμένεται αρκετά χαμηλότερη στην άσφαλτο, ο Marc θα περιμένει το ζέσταμα για να πάρει την τελική του απόφαση.

 

«Ναι... το νοιώθεις καλύτερο και μ’ αρέσει, αλλά μετά από μερικούς γύρους το σκληρό παραείναι μαλακό γι’ αυτές τις θερμοκρασίες».

 

«Έχουμε το ίδιο ελαστικό για τους 35 βαθμούς το πρωί στην άσφαλτο και για τους 50 το απόγευμα. Αλλά είναι το ίδιο για όλους».

 

«Θα πρέπει ν’ αλλάξω λίγο το στυλ μου για το μπροστινό για να προσαρμοστώ».

 

«Έχουμε το πιο σκληρό μπροστά, αλλά το μεσαίο που είναι ασύμμετρο είναι πιο σκληρό από το σκληρό στα δεξιά, αλλά στα αριστερά είναι πολύ μαλακό. Δεν μ’ αρέσει και η ισορροπία του».

 

«Θα δούμε... ίσως τελικά το μεσαίο δουλέψει καλύτερα αν πέσει η θερμοκρασία».

 

Για τα φαβορί αύριο, ο Marquez προβλέπει: «Οι δυο Yamaha θα είναι εκεί, όπως και ο Dovi που έχει καλό ρυθμό και ο Dani».

 

«Όσο για τον Zarco εξαρτάται... στις ΚΑΤ ήταν γρήγορος αλλά δέκατος. Στους πρώτους γύρους θα είναι εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».

Επόμενο άρθρο »

Mugello MotoGP: Ζέσταμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Από «νευρικός»...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα