• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
5ος Γύρος SBK-Motul @ Imola
Οι μάχες συνεχίζονται επί Ιταλικού εδάφους!
Νέα 10/05/2017 - 11:23

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul φτάνει στην πίστα της Imola αυτό το Σ/Κ, για τον 5ο Γύρο της φετινής σεζόν.

 

Ένα Πρωτάθλημα που έχει πάρει «άγρια» ομορφιά μετά την κόντρα ανάμεσα στον Chaz Davies της Ducati και τον Jonathan Rea της Kawasaki.

 

Ήταν στην Superpole στο Assen, όταν ο Rea έκανε βόλτα στην αγωνιστική γραμμή, καθυστερώντας τον Davies στο γρήγορο γύρο του.

 

Στη συνέχεια ήρθε το ξέσπασμα του Davies προς τον Rea, ενώ η μεταξύ τους ένταση συνεχίστηκε και στο parc ferme, με τον πρώτο να «στολίζει» με διάφορα «γαλλικά» τον αντίπαλό του.

 

Στην Imola, αυτό το Σ/Κ, οι μάχες μεταξύ τους θα συνεχιστούν μέσα στην πίστα, ε τον Davies να θέλει να επαναλάβει το περσινό του διπλό στο σπίτι της Ducati.

 

Αν τα καταφέρει, θα ελπίζει ο Rea να κάνει μια άσχημη εμφάνιση ώστε να καλύψει μέρος από τη μεγάλη διαφορά των 84 βαθμών που τους χωρίζει.

 

Πάντως ο Rea δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει το σχεδόν τέλειο ρεκόρ του για φέτος και οπωσδήποτε θα είναι εκεί μπροστά, σε μια πίστα που έχει πάρει πέντε νίκες στο παρελθόν.

 

Μέχρι στιγμής, στους πρώτους οχτώ αγώνες, έχουμε δει δυο μόνο νικητές, τους προαναφερθέντες αναβάτες της Ducati και της Kawasaki. Μήπως ήρθε η ώρα για έναν τρίτο;

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ιταλοί θα επιθυμούν να δουν έναν συμπατριώτη τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και όποιος το καταφέρει, θα γράψει το όνομά του στην ιστορία!

 

Οι Ιταλοί μετρούν 99 νίκες στα SBK και «ψάχνουν» τον επόμενο 100άρι νικητή! Μπορεί να είναι αυτός ο Marco Melandri;

 

Με πέντε βάθρα μέχρι στιγμής, ο Ιταλός άσος της Ducati θα έχει και την υποστήριξη του κόσμου στην Imola, ενώ η Ducati του σίγουρα έχει ό,τι χρειάζεται για τη νίκη.

 

Όσο πιο δύσκολο μπορεί, θα κάνει το έργο των αντιπάλων του στην Imola ο Tom Sykes, ο οποίος έχει δυο νίκες στην Imola και τέσσερεις pole positions.

 

Βέβαια ο Βρετανός της Kawasaki συνεχίζει και ταλαιπωρείται από την λοίμωξη του πεπτικού, ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί ήδη από το Γύρο της Aragon, στα τέλη Μαρτίου!

 

Στην Yamaha, οι Alex Lowes και Michael Van der Mark κυνηγούν ακόμα το βασικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος από το να βρεθούν στο βάθρο.

 

Οι δυο τους συνεχίζουν να τελειοποιούν την R1 τους για να ανέβει στο βάθρο και θα έχουν καλή ψυχολογία μετά την εμφάνισή τους στο δεύτερο αγώνα του Assen.

 

Στην Honda ο Stefan Bradl θέλει να χτίσει στην 6η θέση που κατάφερε και πήρε στον πρώτο αγώνα της Ολλανδίας, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει από την 16η στο grid!

 

Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα στην ομάδα και ο προβληματισμός είναι έντονος από τα πολύ μέτρια αποτελέσματα, κάτι που έχει απογοητεύσει τον έτερο αναβάτης της, τον Nicky Hayden.

 

Ένας άλλος Ιταλός που αξίζει να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη πάνω του, είναι ο Lorenzo Savadori, πάνω στην ιδιωτική του Aprilia.

 

Ο Savadori στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του στην αρχή της σεζόν, προερχόμενος από πολύ καλή παρουσία στα χειμερινά τεστ.

 

Στο Assen επέστρεψε και ήταν στην πεντάδα στον πρώτο αγώνα, ενώ στην Ιταλική πίστα είχε κάνει καλή εμφάνιση την περασμένη - πρώτη του στο Πρωτάθλημα - σεζόν.

 

Το αγωνιστικό τριήμερο των SBK-Motul στην Imola ξεκινά αυτή την Παρασκευή, με τους δυο αγώνες να ξεκινούν στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) το Σάββατο και την Κυριακή.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Όλα κατ’ ευχήν!

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: Τι «ξύλο» η Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα