• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ESPARGARO: Έκανε τον 5ο ταχύτερο γύρο στο Misano!
Αναπάντεχα γρήγορος ο Ισπανός.
Νέα 07/09/2009 - 12:46

Λίγοι περίμεναν κάτι εντυπωσιακό από τον Αleix Espargaro, όταν ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, από την ομάδα της Pramac Ducati, για να αντικαταστήσει τον Mika Kallio. Αρχικά, η θέση είχε προταθεί στον Mattia Pasini, αλλά ο Ιταλός απέρριψε την προσφορά, και τελικά η ομάδα της Pramac στράφηκε στον Espargaro, έναν πρών αναβάτη των 125cc και των 250cc, χωρίς σημαντικές διακρίσεις.

 

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία από μοτοσυκλέτες MotoGP, ο νεαρός έκλεψε την παράσταση νικόντας τουλάχιστον έναν αναβάτη στο Indy – όπου αναδείχτηκε 13ος- ενώ εντυπωσιακές ήταν και οι επιδόσεις του στο Misano. Μάλιστα, στο χθεσινό Grand Prix, ο Ισπανός τερμάτισε ενδέκατος, πραγματοποιώντας και τον πέμπτο ταχύτερο γύρο του αγώνα! Αυτός ο γύρος ήταν 0.927 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον αντίστοιχο του πρώτου, Valentino Rossi, ενώ μονάχα οι εργοστασιακοί αναβάτες Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa και Andrea Dovizioso έγραψαν ταχύτερους γύρους.

 

Ο team mate του Espargaro, Niccolo Canepa, πραγματοποίησε τον 13ο ταχύτερο γύρο, 0.775 δευτερόλεπτα αργότερα από τον Ισπανό. Με τον Nicky Hayden να έχει βγει εκτός μάχης στη δεύτερη μόλις στροφή, ο αμέσως ταχύτερος αναβάτης της Ducati ήταν ο Kallio, με όγδοο ταχύτερο χρόνο, 0.069 δευτερόλεπτα πίσω από τον Espargaro.

 

Ο Aleix πραγματοποίησε αυτές τις επιδόσεις, παρά τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει στο χέρι, και για τον οποίο θα εγχειριστεί τη Δευτέρα. "Είμαστε ικανοποιημένοι από το σημερινό αποτέλεσμα", είπε ο Aleix την Κυριακή το απόγευμα. "Στο Indy, έπρεπε να μάθω τα πάντα, ενώ εδώ αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί."

 

 

"Στους πρώτους γύρους πήγαινα πραγματικά καλά, και σε κάποιο σημείο ήμουν στο group των αναβατών που μάχονταν για την τρίτη θέση (Vermeulen, Toseland, Melandri και Kallio). Μετά το 15ο γύρο ένιωσα πάλι αρκετό πόνο στο χέρι μου και ήταν αδύνατο να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό. Κατάφερα κάπως να φρενάρω, αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω τελείως το γκάζι και έχανα πολύ σε ταχύτητα. Ήταν πολύ κρίμα."

 

"Τη δευτέρα στη Μαδρίτη πρόκειται να χειρουργηθώ, ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση για τον επόμενο αγώνα, σε όποια κατηγορία και να είναι αυτός. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Pramac Racing Team, τον Paolo Campinoti και την Ducati για τη μοναδική ευκαιρία που μου έδωσαν να κάνω ντεμπούτο στα MotoGP. Θέλω να πιστεύω ότι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους", ολοκλήρωσε  Ισπανός.

 

Με τον Casey Stoner να επιστρέφει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, στον αγώνα του Estoril, ο Kallio θα γυρίσει στην ομάδα της Pramac, αλλά με τις επιδόσεις του ο Espargaro θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στο επόμενο Πρωτάθλημα, στα MotoGP ή έστω στη νέα κατηγορία, Moto2.

 

Επόμενο άρθρο »

Ποιός οδηγός κυκλοφορεί με Ferrari?

« Προηγούμενο άρθρο

LORENZO: "Έκανα ότι έπρεπε!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα