• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DE ANGELIS: "Ζητώ Συγγνώμη"
Ο αναβάτης της Ηonda Gresini απολογείται για το λάθος του στη δεύτερη στροφή.
Νέα 07/09/2009 - 08:03

Ο Alex de Angelis είχε να αντιμετωπίσει την οργή των Nicky Hayden και Colin Edwards, μετά το ατύχημα που προκάλεσε. Ο τοπικός αναβάτης ανέτρεψε τους δύο Αμερικάνους, στη δεύτερη μόλις στροφή, μετά από μια αδέξια ενέργειά του, στον αγώνα του Misano.

 

Ερχόμενος με ταχύτητα από την εξωτερική πλευρά της πρώτης, δεξιάς, στροφής, ο de Angelis έπεσε πάνω στον Edwards, και ένα παιχνίδι bowling εξελίχτηκε μέχρι τη δεύτερη στροφή, παρασύροντας και τον Hayden. Μάλιστα, πριν ο Edwards έρθει σε επαφή με τον Hayden, ακούμπησε ελαφρά και τον δεύτερο του αγώνα, Jorge Lorenzo, χωρίς όμως περισσότερες συνέπειες.

 

Το ατύχημα σήμανε την πρώτη φετινή εγκατάλειψη τόσο για τον de Angelis, όσο και για τον Edwards, και επίσης, κόστισε στον Αμερικάνο την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία ανέβηκε ο Andrea Dovizioso. "Είχα το ρυθμό για να είμαι σχετικά εύκολα τέταρτος, και γιατί όχι, να δώσω και μάχη με τον Pedrosa για την τρίτη θέση του βάθρου. Δυστυχώς, είμαστε στην Ιταλία, και εδώ έχει κανείς να αντιμετωπίσει έναν Ιταλό αναβάτη, που θέλει να γίνει ήρωας. Σήμερα αυτός ήταν ο de Angelis", δήλωσε ο Edwards.

Misano Crash 2
Misano Crash 2

 

"Η πρώτη στροφή, με 17 μοτοσυκλέτες να περνούν, δεν είναι μέρος για να κινείται κάποιος σε ρυθμό αγώνα. Δε θα έβγαινε ποτέ από εκεί, με τέτοια ταχύτητα. Σήμερα, ο de Angelis θα έπρεπε να φοράει τα αυτιά γαϊδάρου, του Valentino. Δεν κατάλαβα τί είχε συμβεί, παρά μόνον όταν ήμουν στο γρασίδι. Η πρώτη στροφή είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για σύγκρουση, με τόσες μοτοσυκλέτες γύρω σου. Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο. Σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος μάχομαι με τον Dovizioso και τώρα αυτός είναι 10 βαθμούς μπροστά μου, με τέσσερις αγώνες να απομένουν. Έτσι είναι οι αγώνες" ολοκλήρωσε ο Τεξανός.

Misano Crash 3
Misano Crash 3

 

Ένας εξαγριωμένος Hayden έκανε, επίσης, ξεκάθαρα τα αισθήματά του στον de Angelis, όταν έκατσε η σκόνη της αμμοπαγίδας. "Είναι εύκολο να το πω τώρα, αλλά πραγματικά γνωρίζω ότι θα έκανα έναν καλό αγώνα, και γι' αυτό είμαι πολύ δυσαρεστημένος", δήλωσε ο Hayden. "Ίσως να μη νικούσα στον αγώνα, αλλά τουλάχιστον θα ακολουθούσα τους πρώτους για λίγο, δίνοντας χαρά στους πολλούς οπαδούς της Ducati, που ήρθαν εδώ. Επίσης, θα έπαιρνα κάποιους βαθμούς, αλλά και σημαντικές εμπειρίες και δεδομένα για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας."

 

"Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι ο de Angelis μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι στην έδρα του και μάχεται για να διατηρήσει μια θέση στο Πρωτάθλημα. Όταν είδα τί έκανε με την άκρη του ματιού μου, άνοιξα το γκάζι και προσπάθησα να βρεθώ εκτός της πορείας του. Δυστυχώς, ακούμπησε ελαφρά τον πίσω τροχό μου, και το ατύχημα εξελίχτηκε όπως όλοι είδαμε", συμπλήρωσε ο Nicky." Ξέρω ότι στους αγώνες γίνονται λάθη και έχω κάνει κι εγώ αρκετά, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με τη σημερινή ενέργεια του Alex. Αυτό δεν είναι ανταγωνισμός, αυτό είναι ανοησία. Μια τέτοια ενέργεια με κρύα ελαστικά, στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου, ήταν φανερό ότι θα κατέληγε κάπως έτσι. Τουλάχιστον είμαστε όλοι καλά, και τώρα θα προετοιμαστούμε τώρα για την Πορτογαλία", ολοκλήρωσε ο Αμερικάνος.

Misano Crash Hayden
Misano Crash Hayden

 

Ο de Angelis, που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του προηγούμενου αγώνα, στην Indianapolis, απολογήθηκε στους δύο Αμερικάνους για την απερίσκεπτη ενέργειά του: "Έκανα καλή εκκίνηση και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω λίγο ακόμα έδαφος. Δυστυχώς, το παράκανα" δήλωσε ο αναβάτης της Honda Gresini, που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. "Ο Colin ήταν μπροστά μου και φρέναρα δυνατά για να τον αποφύγω, αλλά το μπροστινό μπλόκαρε και τελικά τον χτύπησα. Δυστυχώς, ο Nicky χτυπήθηκε επίσης, και ζητάω συγγνώμη και από τους δύο."

 

"Αυτά συμβαίνουν στους αγώνες και είμαι πολύ απογοητευμένος διότι στον αγώνα της πατρίδας μου πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει να με υποστηρίξουν. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να τους ικανοποιήσω με ένα καλό αποτέλεσμα, και αυτό είναι δυσάρεστο γιατί είχα την ταχύτητα όλο το σαββατοκύριακο. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα θετικά για τη συνέχεια, ώστε να συνεχίσουμε την πρόοδο μας στο Estoril", ολοκλήρωσε ο αναβάτης από το San Marino.

 

Ο πιο τυχερός, πάντως, ήταν ο Lorenzo, που διατήρησε τον έλεγχο παρά τη σύγκρουση και τελικά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Valentino Rossi. "Στη δεύτερη στροφή κινδύνεψα να ανατραπώ. Μετά από αυτό θέλησα να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ώστε να μη χαθεί η ελπίδα για το Πρωτάθλημα", δήλωσε ο Ισπανός.

Επόμενο άρθρο »

CAPIROSSI: Απογοητευμένος που έχασε τη μάχη με τον Dovizioso.

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Live: O Rossi θριαμβευτής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα