• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Έκπληξη και χαρά!
Για την απόδοση της Yamaha
Νέα 31/01/2017 - 18:03

Ήταν μια ακόμη παραγωγική ημέρα για τον Maverick Vinales, ο οποίος έδειξε δυνατό ρυθμό με τα φθαρμένα ελαστικά, κάτι που έρχεται να προστεθεί στην ταχύτητά του από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην Μ1.

 

Ο Vinales ήταν ο ένας από τους δυο αναβάτες της σημερινής ημέρας, που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των δυο λεπτών, πετυχαίνοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον Iannone που οδηγεί την παλιά του μοτοσυκλέτα.

 

Ο ίδιος είχε καλή διάθεση και σήμερα, λέγοντας στους δημοσιογράφους - σε ερώτηση για το πως νοιώθει που είναι πίσω από την GSX-RR - ότι: «Τους άφησα ένα καλό set-up εκεί».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τα δικά του: «Είναι σημαντικό να είσαι η πιο γρήγορη Yamaha, αλλά πιο σημαντική είναι η δουλειά που κάνουμε. Βελτιωθήκαμε πολύ σε ρυθμό αγώνα».

 

«Επίσης είμαι αρκετά σίγουρος και για την αντοχή των ελαστικών. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω τον ένα γύρο, το δύσκολο είναι να κάνεις τον καλό χρόνο συνέχεια».

 

«Σήμερα κάναμε πάρα πολλούς γύρους με φθαρμένα ελαστικά και είμαι χαρούμενος και έκπληκτος που η μοτοσυκλέτα δουλεύει τόσο καλά».

 

Όπως και ο Rossi, έτσι και ο Vinales δοκίμασε το νέο φέρινγκ της Yamaha που σχεδιάστηκε για να αντισταθμίζει την έλλειψη των «φτερών». Ωστόσο όπως και ο Ιταλός, δεν του επιτράπηκε να κάνει δηλώσεις.

 

Συνέχισε λέγοντας: «Κάθε τι που δοκιμάζουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Νοιώθω από τώρα καλά στη μοτοσυκλέτα και ξέρω από το στυλ μου ότι μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο».

 

«Είναι ακόμα η δεύτερη ημέρα και είμαι κάπως σφιγμένος πάνω της. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να εργάζεσαι συνέχεια. Τα πάντα βοηθάνε στο να πας πιο γρήγορα».

 

«Το σύνολο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι από τώρα καλό, απλά πρέπει να φτιάξουμε μερικές λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα».

 

Όπως οι περισσότεροι, στα πλάνα του Vinales για αύριο είναι - καιρού επιτρέποντος - να κάνει και προσομοίωση αγώνα, όπως και συγκριτικά ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο πλαίσιο που έχει φέρει η Yamaha.

 

«Νοιώθω δυνατός πάνω στη μοτοσυκλέτα κι έτσι θα προσπαθήσω να κάνω προσομοίωση. Έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας αύριο. Θα συγκρίνουμε και το παλιό με το νέο πλαίσιο, για να αποφασίσουμε μια κατεύθυνση».

 

«Με το νέο πλαίσιο, στόχος είναι να βελτιωθεί η αντοχή των ελαστικών και γι’ αυτό πρέπει να κάνω προσομοίωση αγώνα. Το δοκίμασα σήμερα, αλλά για λίγους γύρους. Είναι η πρώτη φορά που το έχουμε».

Επόμενο άρθρο »

Sepang test 3η μέρα: Κατάταξη 12:40

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Τεράστια πρόοδος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα