• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Με τον Lorenzo;
Πάμε για τη νίκη από την Losail!
Νέα 05/12/2016 - 14:33

Άνθρωποι τόσο από την Yamaha, όσο και από την Ducati, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του μουσείου του Jorge Lorenzo στην Ανδόρρα.

 

Εκεί ήταν ο Davide Tardozzi αλλά και ο Paolo Ciabatti, με τον τελευταίο να κάνει δηλώσεις στο αδελφό gpone.com.

 

«Ο Jorge έκανε καταπληκτική δουλειά. Υπάρχουν μερικά ιστορικά κομμάτια. Θαύμασα τη φόρμα του Lauda και του Mansell, όπως και το κράνος του Senna».

 

«Αξίζει κανείς να το επισκεφτεί, επειδή έχει το παρελθόν και το παρών των αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων».

 

«Η φετινή σεζόν θα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν. Το κίνητρό του είναι μεγάλο και πάνω απ’ όλα θέλει να φέρει τον Τίτλο και πάλι στο Borgo Panigale».

 

Η επόμενη - μακρινή - στάση, είναι στην Sepang της Μαλαισίας. «Περιμένω μια Ducati με βελτιωμένη αρχιτεκτονική πλαισίου και με καλύτερη είσοδο στις στροφές».

 

«Τόσο ο Andrea, όσο και ο Jorge υπογράμμισαν ότι απαιτεί πολύ μεγάλη σωματική δύναμη».

 

Δεν θα μπορούσαν να μην τον ρωτήσουν για τα «φτεράκια» και την κατάργησή τους τη νέα σεζόν από το Πρωτάθλημα.

 

«Είχαμε ένα μικρό Τμήμα που σχεδίαζε τα φτεράκια στο παρελθόν, βρίσκοντας μια ρηξικέλευθη λύση που όλοι τους στη συνέχεα υιοθέτησαν».

 

«Με μεθοδικότητα και επιστημονική προσέγγιση, η ομάδα δουλεύει και πάλι σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι. Όπως ξέρουμε όλοι, οι κινητήρες παγώνουν και μπορούμε να κάνουμε δυο αλλαγές στο φέρινγκ ανά χρονιά».

 

Οι τρεις πρώτοι αγώνες το ’17 σε Qatar, Αργεντινή και Τέξας γεμίζουν με αισιοδοξία τους κόκκινους για ένα δυνατό ξεκίνημα.

 

«Έχουμε αποδείξει ότι εκεί είμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί. Ίσως η Losail είναι η ιδανική πίστα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, μια νίκη!»

 

«Προφανώς βέβαια οι αντίπαλοί μας, η Honda με τον Marquez είναι το φαβορί για τον Τίτλο και η Yamaha θα είναι πολύ δυνατή με τους Vinales και Rossi».

 

Τις προηγούμενες εβδομάδες έγινε πολύς λόγος για την πιθανότητα να γίνει ο Casey Stoner coach του Jorge Lorenzo. Ωστόσο ο Ciabatti το αρνείται:

 

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Θέλουμε όμως να του βρούμε ένα ρόλο στην ομάδα, καθώς ο Casey ήταν ένας από τους βασικούς μας άξονες εξέλιξης στα τεστ».

 

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε στην Michelin: «Ήταν ξεκάθαρο ότι είχαμε ορισμένα προβλήματα με τα ελαστικά φέτος. Έχουν κάνει όμως μεγάλα βήματα προόδου και τα ελαστικά τώρα είναι σταθερά».

 

«Περιμένω ότι θα έχουμε τη σωστή αυτοπεποίθηση με τα ελαστικά από τα πρώτα τεστ του 2017».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Φανταστικό διπλό!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ήταν σοκ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα