• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Ο δρόμος προς την κορυφή!
Το ταξίδι των κόκκινων προς τις νίκες
Νέα 04/11/2016 - 14:17

Από το 2010, όταν και ο Casey Stoner έφευγε από το Borgo Panigale, η Ducati πέρασε μερικές πολύ δύσκολες σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Τη φετινή όμως σεζόν οι κόκκινοι ανακάμπτουν και επέστρεψαν στις επιτυχίες και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όχι μια αλλά δυο φορές!

 

Ο μόνος αναβάτης που - για την ώρα - έχει καταφέρει να πάρει Τίτλο με την κόκκινη μοτοσυκλέτα, είναι ο Casey Stoner που μάλιστα έχει καταφέρει σε κάθε σεζόν που την οδηγούσε να παίρνει και νίκες.

 

Στα τέλη του 2010 έφυγε για την Honda όμως και αμέσως άρχισαν οι δυσκολίες για την Ducati, παρά το γεγονός ότι έφερε τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi στο γκαράζ της.

 

Ο Ιταλός θρύλος κατάφερε να πάρει τρία βάθρα στα δυο χρόνια παρουσίας του πάνω στην Desmosedici. Το 2013 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά, με τηνπαρουσία του Andrea Dovizioso στο γκαράζ της ομάδας.

 

Ο Dovi έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αλλά το τελευταίο κομμάτι του πάζλ ήταν η έλευση του Gigi DallIgna το 2014, τη χρονιά που μπήκαν οι βάσεις πρώτα για την GP15 και φέτος για την GP16.

 

Το 2015 ξεκίνησε καλά για τους κόκκινους, με τους Dovi και Iannone να διεκδικούν τη νίκη στο Qatar και να ανεβαίνουν και οι δυο τελικά στο βάθρο. Η νίκη δεν ήρθε εκείνη τη σεζόν, παρά τα οχτώ βάθρα.

 

Ωστόσο η διαφορά από τους πρωταγωνιστές όλο και μειωνόταν και αυτό - σε πρώτη φάση - ήταν το βασικό μέλημα για την Ducati. Το 2016 ήταν η χρονιά που οι κόκκινοι απόλαυσαν τους καρπούς των κόπων τους.

 

Παρά τις δυσκολίες στην αρχή της σεζόν, με ατυχίες αλλά και λάθη, η Desmosedici GP ήταν από την αρχή ακόμα πιο βελτιωμένη. Τα βάθρα δεν έλειψαν, όμως ήταν στο Red Bull Ring που οι κόκκινοι έγραψαν ιστορία!

 

Η νέα πίστα της Αυστρίας ήταν το κατάλληλο μέρος για την Ducati να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από έξι χρόνια, μιας και η δομή της ταίριαζε απόλυτα στα χαρακτηριστικά της Desmosedici.

 

Ο Iannone και ο Divizioso δεν απογοήτευσαν τους Ducatisti και την ημέρα του αγώνα, έκαναν έναν ιστορικό 1-2, με τον Iannone να παίρνει την πρώτη νίκη του Borgo Panigale από το 2010.

 

Ο κύκλος για τον Dovi - που έχασε τη νίκη στην Αυστρία και πήρε ακόμα ένα βάθρο στο Motegi - ολοκληρώθηκε στην Μαλαισία, με τον Ιταλό άσο να κυριαρχεί στον αγώνα και να κερδίζει από την pole position!

 

Πέρα από την ιστορική σημασία της νίκης για τον Dovi, η νέα αυτή νίκη απλά επιβεβαίωσε ότι η κόκκινη μοτοσυκλέτα αποτελεί πια έναν σοβαρό διεκδικητή απέναντι στα Ιαπωνικά εργοστάσια.

Επόμενο άρθρο »

Ciabatti: Ο Stoner;

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Να μείνουν ή να φύγουν;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA