• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Qatar: Έγραψε ιστορία ο Davies!
Δεν ήταν αρκετό όμως για να πάρει τη 2η θέση
Νέα 30/10/2016 - 22:15

Ο Chaz Davies έγινε ο πρώτος αναβάτης των SBK που καταφέρνει να  πάρει έξι συνεχόμενες νίκες - μετά το 2006 και τον Troy Bayliss - αλλά δεν ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει τη 2η θέση στη βαθμολογία.

 

Ο Βρετανός έκανε το τρίτο συνεχόμενο διπλό του, κλείνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την - με διαφορά - καλύτερή του σεζόν στα SBK, ωστόσο ο Rea πίσω του άφηνε τον Sykes να περάσει στη 2η θέση κι έδωσε στον ομόσταυλό τη 2η θέση και στη βαθμολογία.

 

Ο δεύτερος αγώνας στο Qatar χρειάστηκε να ξεκινήσει εκ νέου, καθώς στην πρώτη εκκίνηση είχαμε τον κινητήρα της Pedrcini Kawasaki του Saeed Al Sulaiti να σκάει, αφήνοντας λάδια στην 1.

 

Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και στη δεύτερη εκκίνηση ήταν ο Davies αυτός που πήρε το προβάδισμα και κρατήθηκε μπροστά από τον Rea, ο οποίος προσπάθησε να αντεπιτεθεί λίγο πριν το τέλος.

 

Το θέμα είναι ότι ενώ ο Davies άξιζε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, ο Rea άφησε τον ομόσταυλό του να τον περάσει στο τέλος και να πάρει τους 20β που χρειαζόταν για να μείνει δεύτερος στη βαθμολογία.

 

Ο Rea πάλεψε όσο μπορούσε και μείωσε πολύ τη διαφορά του από τον κυρίαρχο του δεύτερου μισού της σεζόν Davies. Ωστόσο στο τέλος κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να πιάσει την Ducati μπροστά.

 

Το αμέσως επόμενο βήμα του ήταν να αφήσει τον Sykes να περάσει στη δεύτερη θέση και να δώσει παράλληλα στην Kawasaki το πρώτο της 1-2 στο Πρωτάθλημα.

 

Εκτός βάθρου αλλά με δυνατό τρόπο τέλειωσε τη σεζόν ο Sylvain Guintoli που έφερε την Pata Yamaha του στην 4η θέση, μπροστά από την Pedercini Kawasaki του Leon Haslam.

 

Ο Jordi Torres τέλειωσε τη σεζόν ως η κορυφαία BMW, κατακτώντας την έκτη θέση μπροστά από τον Nicky Hayden που έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα για να τερματίσει 7ος.

 

Ο Αμερικανός έβαλε καινούργιο κινητήρα και ξεπέρασε το όριο κινητήρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά σεζόν κι έτσι τιμωρήθηκε με το να ξεκινήσει από τη γραμμή των pits και με 5δ ποινή.

 

Χάνοντας αρκετά στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Xavi Fores της Barni Ducati πήρε την 8η θέση, μένοντας μπροστά από τον νικητή της κατηγορίας Superstock, τον De Rosa (BMW).

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Alex Lowes της Pata Yamaha. Εντέκατος ολοκλήρωσε τη σεζόν με την Honda ο Michael Van der Mark, μπροστά από τους Savadori (Aprilia) και Camier (MV Agusta).

Επόμενο άρθρο »

Barbera: Στο πάθος;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Zarco γράφει ιστορία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA