• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Τέλος οι παραχωρήσεις
Μετά το νέο βάθρο του Vinales
Νέα 25/10/2016 - 10:46

Με την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Maverick Vinales στο Phillip Island - το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του μετά το Motegi - η Suzuki χάνει τις παραχωρήσεις που απολαμβάνει φέτος.

 

Συγκεκριμένα, τη νέα σεζόν δεν θα έχει εννέα κινητήρες, αλλά εφτά, δεν θα κάνει απεριόριστα τεστ και θα της επιβληθεί πάγωμα εξέλιξης στον κινητήρα.

 

Τις παραχωρήσεις τις χάνει ο Κατασκευαστής που φτάνει στους έξι βαθμούς, βάσει του εξής συστήματος: 3β για νίκη, 2β για 2η θέση και 1β για 3η θέση.

 

Επομένως, μετά την 3η θέση στο Le Mans (1β), τη νίκη στο Silverstone (3β) και τις δυο τρίτες θέσεις σε Motegi (1β) και Phillip Island (1β), η Suzuki φτάνει τους 6β.

 

Το μόνο που χάνει άμεσα, από φέτος, η Suzuki είναι το δικαίωμα για απεριόριστες δοκιμές, ενώ από τη νέα σεζόν θα έχει εφτά κινητήρες και πάγωμα εξέλιξης κινητήρα.

 

Βάσει των προηγουμένων αποτελεσμάτων τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Honda, η Yamaha και η Ducati δεν είχαν παραχωρήσεις και πλέον σ’ αυτούς προστίθεται και η Suzuki.

 

Έτσι μένει μόνο η Aprilia να έχει τις παραπάνω παραχωρήσεις τη νέα σεζόν - εκτός κι αν πάρει δυο νίκες στους τελευταίους αγώνες - όπως και η KTM που μπαίνει στη μεγάλη κατηγορία από το 2017.

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: «Τρελός» ο Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρωταθλητής ο Μ. Κουτσουμπός με Honda CBR600RR .

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα