• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PI Moto2: 10χιλ «χρυσάφι» για Luthi!
Στέρησε από τον Morbidelli την πρώτη του νίκη!
Νέα 23/10/2016 - 08:27

Πολύ ωραίος ο αγώνας της Moto2, σε πολύ καλές συνθήκες στην πίστα του Phillip Island που τόσο πολύ είχε ταλαιπωρήσει τους αναβάτες με τη δυνατή βροχή τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ο Luthi έφυγε δυνατά από την pole position και αφού για λίγο τον πέρασε ο Morbidelli, μπήκε γρήγορα μπροστά και κράτησε το προβάδισμα μέχρι περίπου δυο γύρους πριν το τέλος!

 

Τόσο ο Luthi, όσο και ο Morbidelli αλλά και ο Cortese είχαν δυνατό ρυθμό και τον κράτησαν μέχρι τέλους για να ξεχωρίσουν από τον Baldassarri που έμεινε 2.5δ πίσω τους.

 

Στο μπροστινό γκρουπ θα ήταν και ο Mattia Pasini, ο οποίος κυνηγούσε το πρώτο του βάθρο στην Moto2, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς έκανε το λάθος λίγο πριν το τέλος κι έπεσε.

 

Ο Morbidelli επέλεξε να περάσει μπροστά από τον Luthi δυο γύρους πριν το τέλος, παίζοντάς τα όλα για όλα, καθώς ήξερε ότι ο αντίπαλός του θα έκανε την αντεπίθεσή του στην ευθεία τερματισμού με το slipstream.

 

Έτσι κι έγινε, με τον Luthi να κερδίζει για 10χιλ του δευτερολέπτου τον Morbidο και να παίρνει για 1η φορά στην καριέρα του μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη!

 

Στο βάθρο, μαζί με τον Morbido - ο οποίος παρά το ότι έχασε την πρώτη νίκη της καριέρας του ήταν χαρούμενος - ήταν και ο Sandro Cortese για τον οποίο ήταν μόλις το 3ο βάθρο του στα 4 χρόνια παρουσίας του στη μεσαία κατηγορία.

 

Στη μάχη για τον Τίτλο δεν είχαμε ανατροπές αλλά μετά το σημερινό αγώνα αυτή παίρνει άγρια ομορφιά! Ο Zarco δεν έκανε καλή εκκίνηση και το μόνο που κατάφερε στο τέλος ήταν να πάρει 4 μόλις βαθμούς.

 

Ο Rins δεν απέφυγε ακόμα ένα λάθος και ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη πτώση του μετά το Motegi. Η διαφορά του από την κορυφή πήγε στους 25 βαθμούς δυο γύρους πριν το τέλος.

 

Φυσικά ο μεγάλος νικητής του αγώνα, ο Tom Luthi, κάνει ένα ακόμα βήμα και με τους 25 σημερινούς βαθμούς ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, με διαφορά 22β από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία: Crutchlow και στο στεγνό!

« Προηγούμενο άρθρο

PI Moto3: Επεισοδιακός αγώνας, 1ος ο Binder

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA