• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Οι αριθμοί!
24 διαφορετικοί νικητές σε όλες τις κατηγορίες!
Νέα 20/10/2016 - 14:06

33 - Τόσα είναι τα βάθρα του Dovizioso στη μεγάλη κατηγορία, μετά τη 2η θέση του στην Ιαπωνία. Έχει ένα λιγότερο από τον Phil Read, που ήταν δυο φορές Πρωταθλητής στα 500cc

 

33- Μετά τη νίκη του στο Motegi, ο Luthi έφτασε τα 33 βάθρα στην Moto2 και είναι μαζί με τον Rabat οι αναβάτες με τα περισσότερα βάθρα στην κατηγορία!

 

26 - Ο Danilo Petrucci θα γίνει 26 ετών την Δευτέρα, μετά το Grand Prix της Αυστραλίας.

 

24 - Φέτος ισοφαρίστηκε το ρεκόρ με τους περισσότερους διαφορετικούς νικητές στις τρεις κατηγορίες του Πρωταθλήματος. Φτάσαμε τους 24 μετά την επικράτηση του Bastianini στην Ιαπωνία. Την προηγούμενη σεζόν που είχαμε 24 νικητές μέσα σε μια σεζόν - σε όλες τις κατηγορίες - ήταν το 1974! Βέβαια τότε υπήρχαν οι επιπλέον κατηγορίες των 50cc και των 350cc, ενώ φέτος απομένουν τρεις αγώνες για το απόλυτο ρεκόρ!

 

22.84 - Ο 12ος στον περσινό αγώνα της Αυστραλίας, ο Danilo Petrucci, τερμάτισε μόνο 22.84δ πίσω από τον νικητή, τον Marquez. Από το 2002 κι έπειτα, είναι η πρώτη φορά (σε αγώνα κανονικής διάρκειας) που έχουμε τόσο μικρή διαφορά ανάμεσα στους 12 πρώτους. Στα 500cc μόνο μια φορά έχουμε τόσες μικρές διαφορές, πάλι στο Phillip Island (2001) όταν οι 12 πρώτοι είχαν διαφορά 20.303δ!

 

9 - Στην Moto3 φτάσαμε τους εννέα διαφορετικούς νικητές το 2016. Την τελευταία φορά που είχαμε τόσους νικητές ήταν το 2003. Ποτέ δεν έχουν υπάρξει περισσότεροι από 9 νικητές στη μικρή κατηγορία, μέσα σε μια σεζόν!

 

5 - Τα τελευταία εφτά χρόνια ο Marc Marquez καταφέρνει και στέκεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τουλάχιστον πέντε αγώνες μέσα στη σεζόν, σε όλες τις κατηγορίες! Κάτι αντίστοιχο έχουν καταφέρει μόνο δυο οδηγοί στα 68 χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος: ο Giacomo Agostini και ο Mike Hailwood.

 

3 - O Luthi έχει ήδη τρεις νίκες φέτος. Την τελευταία χρονιά που είχε τρεις (ή περισσότερες) νίκες ήταν το 2005 όταν και κατέκτησε τον Τίτλο στα 125cc με 4 νίκες στο σύνολο.

 

2 - Οι Vinales και Aleix Espargaro ήταν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στο GP της Ιαπωνίας. Την τελευταία φορά που οι εργοστασιακοί της Suzuki ήταν μέσα στη 4άδα σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ήταν το 2007 στο Misano όταν ο Vermeulen ήταν 2ος και ο Hopkins 4ος.

 

0 -Την τελευταία φορά που κανείς εργοστασιακός της Yamaha δεν πήρε βαθμό σε αγώνα MotoGP, ήταν στην Αυστραλία το 2011 όταν τόσο ο Lorenzo, όσο και ο Spies δεν ξεκίνησαν καν τον αγώνα λόγω τραυματισμών. 

Επόμενο άρθρο »

Έσπασε δάχτυλο ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Τέρμα το πάρτι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA