• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προετοιμασία για το 2017
Που βρίσκονται Honda-Yamaha-Ducati;
Νέα 10/10/2016 - 12:16

Η εξέλιξη στον κόσμο του MotoGP είναι μια αέναη διαδικασία που κανείς δεν μπορεί να αψηφά και πολύ περισσότερο τα εργοστάσια που θέλουν να πρωταγωνιστούν.

 

Έτσι δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι όλοι οι κατασκευαστές προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν, χωρίς καλά-καλά να έχει τελειώσει η φετινή σεζόν.

 

Οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς στα εργοστάσια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα Αγωνιστικά Τμήματα των ομάδων παίρνουν αυτομάτως το ρόλο του κομπάρσου.

 

Η Honda, η Yamaha και η Ducati - όπως και οι Suzuki, Aprilia και KTM - έχουν πολλή δουλειά ακόμα μπροστά τους για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να δώσουν στους αναβάτες τους την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα για το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

 

HONDA.

Είναι το μόνο εργοστάσιο που έχει δώσει στους αναβάτες του το μοτέρ του 2017 και αυτό φυσικά γίνεται έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για διορθώσεις πριν την έναρξη της σεζόν. Ο κινητήρας, πέραν των ηλεκτρονικών, είναι το θέμα που «καίει» την Honda, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια έχει προκαλέσει προβλήματα στους αναβάτες της με τον τραχύ του χαρακτήρα. Τα τεστ σε Ιταλία και Ισπανία ήταν χρήσιμα και πολύ σημαντικά ενόψει των δοκιμών στην Valencia, τις τελευταίες για το 2016. Η δουλειά πάντως του εργοστασίου φαίνεται να αποδίδει, καθώς φέτος έχουμε τέσσερεις αναβάτες Honda να κερδίζουν τουλάχιστον έναν αγώνα, κάτι που κανείς άλλος κατασκευαστής δεν έχει καταφέρει. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει...

 

YAMAHA

Οι μπλε ετοιμάζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα του 2017 και ίσως η λέξη αυτή να είναι κάπως υπερβολική, πάντως σίγουρα στο εργοστάσιο θα αναλάβουν να βελτιώσουν την Μ1 σε αρκετούς τομείς. Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι η μοτοσυκλέτα τους - που ξεκίνησε τη σεζόν ως η καλύτερη στο grid - έχει να κερδίσει αγώνα για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών. Τελευταία φορά που πανηγύρισαν οι μπλε νίκη, ήταν αρχές Ιουνίου όταν ο Rossi κέρδιζε στο Montmelo. Τις προηγούμενες σεζόν οι μερικές πινελιές που πρόσθεταν στο σύνολό τους έκαναν τη δουλειά, τώρα όμως φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα για κάτι μεγαλύτερο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά τις επίσημες δοκιμές στην Valencia, οι οδηγοί της Yamaha θα κάνουν και ένα ακόμα διήμερο τεστ στην Sepang.

 

DUCATI

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο στρατόπεδο της Ducati και η έλευση του Gigi Dall’Igna έλυσε πολλά προβλήματα του παρελθόντος. Η Desmosedici GP (GP16) έχει κάνει σημαντική πρόοδο και κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη μετά-Stoner εποχή στην Αυστρία. Όμως το «πακέτο» δεν είναι ακόμα έτοιμο, ενώ και τα ελαστικά της Michelin επανέφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα υποστροφής που είχε λυθεί ήδη με την GP15. Πέρα από τα παραπάνω, αυτό που έλειπε από τους κόκκινους ήταν ένας αναβάτης-Πρωταθλητής και αυτό ελπίζουν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Jorge Lorenzo που «χρυσοπλήρωσαν» για να φύγει από την Yamaha. Έτσι η GP17 θα πρέπει απαραίτητα να είναι ένα εργαλείο αντάξιο ενός αναβάτη των ικανοτήτων του Lorenzo. Τα τελευταία χρόνια η Ducati παρουσίαζε τη νέα της μοτοσυκλέτα τον Φλεβάρη της επόμενης χρονιάς. Φέτος όμως θα πρέπει να τη φέρει στην Valencia και ο λόγος είναι ότι η Yamaha αρνήθηκε να λύσει το συμβόλαιο που «δένει» τον Lorenzo μέχρι το τέλος του ’16. Έτσι ο Lorenzo έχει άδεια από τη νυν ομάδα του να οδηγήσει την Ducati μόνο στην Valencia. Επιπλέον, ο Dall’Igna θα πρέπει να βρει τρόπους - ήδη το κάνει φυσικά - να ξεπεράσει ή να παρακάμψει την απαγόρευση των «φτερών» τη νέα σεζόν. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η νέα σεζόν για τους κόκκινους!

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Έδιωξαν τον Aegerter!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Την κατάλληλη στιγμή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα