• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Marquez VS Rossi!
Τελειωμένη υπόθεση ο Τίτλος;
Νέα 05/10/2016 - 10:31

Το πάνω χέρι ανήκει ξεκάθαρα στον Marc Marquez, ο οποίος θα έχει στο Motegi την ευκαιρία να στεφθεί και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Η φετινή σεζόν είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες τρεις για τον Ισπανό άσο, ο οποίος μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, είχε όμως άλλα πλεονεκτήματα.

 

Με αρωγό το τεράστιο ταλέντο και τις ικανότητές του κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά την ταχύτητά του με την ωριμότητα, για να κάνει μια διαφορά 52β πριν τους τελευταίους 4 Γύρους της σεζόν.

 

Φυσικά η κατάκτηση του Τίτλου στην Ιαπωνία, μέσα στην έδρα και στην πίστα της Honda, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

 

Άλλωστε για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Marquez να πάρει τη νίκη στην Ιαπωνία - κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ εκεί στη μεγάλη κατηγορία - και ο Rossi να τερματίσει 15ος.

 

Φυσικά στη μάχη για τον Τίτλο είναι και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι μεν 66β πίσω αλλά έχει μαθηματικές ελπίδες τις οποίες χάνει αν του πάρει τουλάχιστον 10β ο Marquez.

 

Πολύ πιο απλά, ο Marquez παίρνει τον Τίτλο στο Motegi αν πάρει τη νίκη και ο Rossi τερματίσει 15ος με τον Lorenzo 4ο ή πιο κάτω.

 

Αυτά στη θεωρία, διότι στην πράξη είναι αρκετές οι παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως τα ελαστικά της Michelin και ο απρόβλεπτος καιρός στην Ιαπωνία.

 

Από την άλλη είναι και η παράδοση, με την Yamaha και την Ducati ακόμα, να τα πηγαίνουν καλά στο Motegi. Ο Lorenzo έχει κερδίσει εκεί το 2009 και ξανά το ’13 και το ’14.

 

Ο Dani Pedrosa επίσης είναι δυνατός στην Ιαπωνία, έχοντας κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους πέντε αγώνες που έχουν γίνει εκεί (2011-12 και ’15), ενώ ο Rossi έχει να κερδίσει από το 2008 στο Motegi.

Επόμενο άρθρο »

Ο Lorenzo σε μονοθέσιο της F1!

« Προηγούμενο άρθρο

Honda: Η Ducati λέει ψέματα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA