• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Silverstone να είναι μόνο η αρχή!
Συνέντευξη με τον Davide Brivio (Μέρος 1)
Νέα 04/10/2016 - 15:17

Μόλις στη δεύτερή της σεζόν αφότου επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Suzuki κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χάρη στον Maverick Vinales.

 

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, με τον Davide Brivio όμως - ο ηγέτης της ομάδας στο MotoGP - να μην επαναπαύεται στις δάφνες του. Παρακάτω ακολουθεί το πρώτο μέρος συνέντευξης που έδωσε στο motorsport.com.

 

Τα συναισθήματά σας μετά την πρώτη νίκη στο Silverstone;

Ήταν σπουδαίο κατόρθωμα μόλις στη δεύτερή μας σεζόν. Θα ήθελα αυτή να είναι μόνο η αρχή, να είναι το ερέθισμα και η ενέργεια που θα μας ωθήσει για περισσότερες.

 

Σαν Team Manager, ήταν η νίκη απαραίτητη για να πάρει μπροστά η ομάδα;

Δεν ήταν αυτοσκοπός μας η νίκη. Πάντα λέγαμε ότι ο στόχος μας είναι η 6αδα και κάποιο βάθρο, δοθείσης της ευκαιρίας. Αυτή η νίκη ήταν έκπληξη και όχι μόνο επειδή ήρθε νωρίς, αλλά πολύ περισσότερο επειδή κυριαρχήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Φυσικά και αξίζει συγχαρητήρια ο Maverick.

 

Πιστεύετε ότι η Suzuki ήταν διαφορετική φέτος, ακόμα και πριν τη νίκη;

Υπήρξε σημαντική πρόοδος το χειμώνα και μας έδιναν συγχαρητήρια για τη δουλειά μας. Επίσης και ο Maverick μου φαίνεται πιο ώριμος, πιο γρήγορος. Όσο για τη μοτοσυκλέτα, βελτιώσαμε τον κινητήρα ενώ φέραμε και το seamless κιβώτιο.

 

Πως πάει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, με δεδομένο ότι και οι δυο αναβάτες θα φύγουν στο τέλος της χρονιάς;

Βελτιώσαμε το πλαίσιο μετά το Mugello και μετά στην Βαρκελώνη. Η μοτοσυκλέτα θα μείνει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δουλεύομε λίγο στη νέα μοτοσυκλέτα και προσπαθούμε κυρίως να βελτιωθούμε σε τομείς όπως το πως δουλεύουν τα ελαστικά και στο πως να βρούμε παραπάνω πρόσφυση. Η νέα μοτοσυκλέτα μας δεν θα είναι επαναστατική.

 

Θα αλλάξει το πλαίσιο;

Θα δοκιμάσουμε κάποιες αναβαθμίσεις μόλις είναι έτοιμες, μάλλον στην αρχή της νέας σεζόν. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα είναι τα ηλεκτρονικά. Είναι καινούργια για όλους και είναι σημαντικό να ερμηνεύσουμε τις παραμέτρους σωστά.

 

Πως είναι η σχέση της ομάδας με τον Aleix μετά την ένταση του καλοκαιριού;

Υπήρξε ένταση, αλλά τώρα όλοι είμαστε ήρεμοι και προσπαθούμε να τελειώσουμε τη σεζόν. Τον υποστηρίζουμε όσο μπορούμε κι αυτός δίνει το 100%.

 

Βάσει της εμπειρίας σας μαζί τους, ποιές πιστεύετε ότι θα είναι οι αρετές του Maverick και του Valentino συγκρίνοντας τον ένα με τον άλλο;

Και οι δυο τους είναι σπουδαία ταλέντα. Ο Maverick είναι έξυπνος και στην Yamaha θα έχει στόχο να κερδίσει τον Valentino. Θα έχει καλό σημείο αναφοράς. Στην Suzuki είναι ο πιο γρήγορος και δεν έχει σημείο αναφοράς. Αν στην Yamaha ο Rossi πάει καλύτερα, αυτό θα τον κρατήσει σε εγρήγορση. Ο Valentino είναι έμπειρος και δυνατός, αλλά θα πρέπει να προσέξει τον Maverick. Πάντως ήδη έχει έναν δυνατό ομόσταυλο και του χρόνου θα έχει άλλον ένα. Νομίζω ότι το έχει συνηθίσει και δεν θ’ αλλάξει κάτι γι’ αυτόν.

 

Διαβάστε εδώ το δεύτερομέρος της συνέντευξης.

Επόμενο άρθρο »

Ο Iannone είναι μαχητής, δεν θέλω ν’ αλλάξει!

« Προηγούμενο άρθρο

Περισσότερα για την Fireblade του ‘17

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA