• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Η επιστροφή!
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Γερμανία
Νέα 15/09/2016 - 10:53

Το καλοκαιρινό διάλειμμα των SBK-Motul κράτησε πάνω από δυο μήνες, αλλά έφτασε η ώρα της επιστροφής στη δράση για τους αναβάτες του, με τον πρώτο από τους 4 τελευταίους αγώνες.

 

Αυτός θα διεξαχθεί στην Γερμανία, στην πίστα Lausitzring που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνα των SBK, αλλά η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2007. Επομένως για τους περισσότερους η πίστα θα είναι (σχεδόν) καινούργια.

 

Μόνο ο Josh Brookes της Milwaukee BMW έχει αγωνιστεί εκεί σε Παγκόσμιο επίπεδο και αυτό έγινε στην κατηγορία Supersport. Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που έχουν αγωνιστεί εκεί στο Γερμανικό Πρωτάθλημα, όπως οι Reiterberger και Fores, οι οποίοι έχουν κερδίσει κιόλας.

 

Πάντως όλοι θα έχουν ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσουν, καθώς εκεί έγινε σχετικά πρόσφατα ένα τεστ.

 

Η κυριαρχία των Kawasaki δεν αμφισβητείται φέτος, με τους Rea και Sykes να κάνουν το 1-2 στη βαθμολογία, αρκετά μπροστά από τον τρίτο Davies της Ducati. Ωστόσο η Laguna, στα μέσα Ιουλίου, άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στο δίδυμο.

 

Ο Jonathan Rea εγκατέλειψε για πρώτη φορά αγώνα (στο δεύτερο σκέλος) ενώ επίσης για πρώτη φορά δεν ανέβηκε στο βάθρο, την ώρα που ο Sykes κέρδιζε και μείωνε τη διαφορά των δυο στους 46β με 4 Γύρους ν’ απομένουν.

 

Πάντως η διάθεση του Rea δεν ήταν τελείως άσχημη, γνωρίζοντας ότι έχει ένα σημαντικό προβάδισμα που μπορεί να διαχειριστεί.

 

Από την πλευρά του, ο Tom Sykes κατεβαίνει στους τελευταίους οχτώ αγώνες με αποκλειστικό στόχο να γεφυρώσει τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του και να αντιστρέψει την εικόνα του Πρωταθλήματος.

 

Καλή παρουσία στο τεστ του Lausitzring είχε ο Chaz Davies της Ducati, ο οποίος έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο θα προσπαθήσει απελευθερωμένος από αυτό το «βάρος» να πετύχει ό,τι καλύτερο στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος.

 

Η διαφορά του από τον Rea και τον Τίτλο μοιάζει και είναι απαγορευτική, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το «ποτέ» στον αθλητισμό, τουλάχιστον μέχρι να μην υπάρχει μαθηματική ελπίδα.

 

Σημαντικό νέο αποτελεί η επιστροφή του Sylvain Guintoli στη δράση, καθώς ο Γάλλος θα είναι στο γκαράζ της Yamaha για τους τελευταίους αυτούς αγώνες, προτού δώσει τη θέση του στον Michael Van der Mark.

 

Από την άλλη, ο Alex Lowes (Yamaha) θα επιστρέψει στο paddock του Πρωταθλήματος μετά την παρουσία του στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka και τις δυο συμμετοχές του στο MotoGP (Sliverstone-Misano).

 

Στην Suzuka είχαν βρεθεί και ο Van der Mark με τον Nicky Hayden αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τους αναβάτες της Honda στα SBK-Motul.

 

Στην ομάδα της Ten Kate Honda θα υποδεχτούν τον Stefan Bradl το 2017, αλλά μέχρι τότε θα προσπαθήσουν για ένα καλό κλείσιμο της φετινής σεζόν. Ειδικά ο Hayden ελπίζει ότι η πρόοδος στα ηλεκτρονικά θα αποδώσει καρπούς στην Γερμανία.

 

Από τραυματισμό επιστρέφει και ο Markus Reiterberger της Althea BMW. Ο νεοφερμένος στα SBK-Motul και δυο φορές Πρωταθλητής Γερμανίας, έχει εμπειρία από την πίστα.

 

Τόσο ο Γερμανός, που ανά καιρούς έχει κάνει καλούς αγώνες, όσο και ο ομόσταυλός του Jordi Torres αλλά και οι Josh Brookes και Karel Abraham (Milwaukee BMW) θα θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα του κατασκευαστή τους.

 

Ο Leon Camier έχει εντυπωσιάσει σε κάποιους αγώνες πάνω στην MV Agusta του και οπωσδήποτε θα θέλει να κλείσει τη σεζόν με καλά αποτελέσματα, κάτι που ισχύει επίσης για τον Savadori.

 

Ο τελευταίος, rookie στο Πρωτάθλημα φέτος, έχει κάνει καλούς αγώνες κι έχει διεκδικήσει θέση στην 5αδα, ενώ του χρόνου θα έχει ακόμα περισσότερη υποστήριξη από την Aprilia.

 

Ο άτυχος της υπόθεσης είναι ο Fabio Menghi, ο οποίος θα χρειαστεί κι άλλο χειρουργείογια τον τραυματισμό που υπέστη στο Phillip Island στα χειμερινά τεστ. Θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τη θέση του θα πάρει ο Luca Scassa.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Αβεβαιότητα (εν μέρει)

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Antonelli μαζί με Bendsneyder

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA