• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BRNO live: Rossi: «Δεν είναι δυνατό να πάει γρηγορότερα»
Ο Valentino Rossi ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενος με τη νίκη αυτή
Νέα 16/08/2009 - 19:09

 

Ο Valentino Rossi ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενος με τη νίκη αυτή στο Brno. Ίσως πιο πολύ και από τη νίκη στη Βαρκελώνη, στην τελευταία στροφή. Αυτό γιατί όπως και πέρυσι στην Laguna Seca ενάντια στον Stoner, έτσι και εδώ μέχρι πριν τον αγώνα το μεγάλο φαβορί ήταν ο Lorenzo.

 

«Μια ώρα πριν από τον αγώνα ήμουν πολύ νευρικός. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσω, δεν ήξερα αν οι αλλαγές που αποφασίσαμε μετά το ζέσταμα, θα δούλευαν. Είχα μεγάλο άγχος, αλλά μετά τους 10 πρώτους γύρους είδα ότι οι αλλαγές δούλεψαν και είπα: εδώ ήμαστε. Όταν με πέρασε ήμουν έτοιμος για τη μάχη στους 5 τελευταίους γύρους, αλλά μόλις προσπάθησα να περάσω έπεσε. Μετά πήγαινα σαν τουρίστας, έβλεπα την εξοχή, τα πουλάκια...», είπε ο Rossi.

To βάθρο των νικητών στο Brno
To βάθρο των νικητών στο Brno

«Η πίστα λόγω της ζέστης δεν είχε τόσο κράτημα όσο χτες ή το πρωί και εκεί την πάτησε, αφού πήγε να κάνει χρόνους σαν τους χτεσινούς», συνέχισε αναφερόμενος στο μεγάλο του αντίπαλο. «Δεν είναι δυνατό να πάει γρηγορότερα από μένα, με αυτές τις ρυθμίσεις. Ίσως το ίδιο με μένα, αλλά όχι γρηγορότερα», είπε με αυτοπεποίθηση και συμπλήρωσε: «φρενάρισα την τελευταία στιγμή και αυτός φρενάρισε 50μ αργότερα. Είπα μέσα μου αν τα καταφέρει να στρίψει, τότε θα έχουμε πρόβλημα!»

Αυτές οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν τη χαρά με την οποία πανηγύρισε την 102η νίκη του ο σίγουρος πια Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009. Και ας μην το παραδέχεται ο ίδιος και ας λέει ότι είναι νωρίς να κοιτάζει τους βαθμούς.

O Pedrosa κοιτάζει με νόημα τον Puig
O Pedrosa κοιτάζει με νόημα τον Puig

O Lorenzo από τη μεριά του έκανε το λάθος πάλι και έδειξε ότι δεν αρκεί η ταχύτητά του, για να κερδίζει τον Valentino.

Ο Dani Pedrosa έκανε ένα μοναχικό αγώνα και ήταν ευχαριστημένος από το γεγονός ότι επιτέλους είναι σε 100% καλή φυσική κατάσταση και ότι αύριο θα δοκιμάσει μερικά πράγματα που μπορεί να βελτιώσουν την RCV212.

 

Η μάχη της ημέρας έγινε για την 3η θέση, με τελικό νικητή τον Toni Elias που επιβλήθηκε των Dovizioso, Capirossi. «Όταν σκέφτομαι ότι τα 3 – 4 τελευταία χρόνια ανεβαίνω στο βάθρο και ότι υπάρχουν οδηγοί που δεν έχουν ανέβει ποτέ και πάντα έχουν μια καλή μοτοσυκλέτα να οδηγήσουν, με πιάνει θυμός. Πάλι δεν έχω ομάδα για το 2010 και τα πράγματα είναι δύσκολα. Μου υποσχέθηκαν στο συμβόλαιο φέτος βοήθεια από την Honda, αλλά δεν ήρθε τίποτε. Μόνο η ομάδα βελτίωσε τη μοτοσυκλέτα με προσπάθεια», είπε ο μικρόσωμος Ισπανός, χωρίς ωστόσο να χάσει πολύ το χαμόγελό του και το κέφι του.

O Toni Elias πρέπει να βρει ομάδα!
O Toni Elias πρέπει να βρει ομάδα!

 

Πίσω από τους Dovizioso, Capirossi, ο Nicky Hayden επιτέλους δίνει βαθμούς στην Ducati, ελλείψει του Stoner και με τον Kallio να μένει πίσω του σε όλον τον αγώνα και τελικά να πέφτει σε ένα περίεργο ατύχημα με τον Melandri, στο οποίο το φταίξιμο ανήκει στον Φιλανδό, αφού ο Ιταλός είχε ήδη περάσει μπροστά.

 

Στην 7η θέση ο Colin Edwards δεν είναι ευχαριστημένος, αφού δεν κατάφερε να επαναλάβει τον καλό του ρυθμό των ελεύθερων δοκιμών. Επίσης για τον ίδιο λόγο δεν είναι ευχαριστημένος παρά την 8η θέση ο Alex de Angelis.

Γελούσαν και τα μουστάκια του...
Γελούσαν και τα μουστάκια του...

O Toseland έκανε έναν ακόμη αδιάφορο αγώνα και τη δεκάδα έκλεισε τραυματίας Randy De Puniet, που πήγε να λιποθυμήσει από τον πόνο στο τέλος του αγώνα, με τις 7 βίδες στον αστράγαλό του!

Οι Vermeulen, Canepa, Talmacsi απλά πήρα τους υπόλοιπους βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

SUZUKI: Επίσημη ανακοίνωση Bautista.

« Προηγούμενο άρθρο

ΒRNO: Πρώτος ο Simoncelli στο ζέσταμα των 250cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα