• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Επόμενος σταθμός Γερμανία
Ο Binder ψάχνει για εκδίκηση στο Sachsenring
Νέα 13/07/2016 - 13:54

Στο Assen είχαμε την ιστορική νίκη του Pecco Bagnaia - η πρώτη του σε Παγκόσμιο επίπεδο - και την πρώτη νίκη της Mahindra στο Πρωτάθλημα!

 

Η κυριαρχία των KTM-Honda έσπασε και οι αναβάτες της κατηγορίας Moto3 φτάνουν στο Sachsenring, για τον ένατο Γύρο της φετινής σεζόν.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Brad Binder, ανυπομονεί να μπει στην πίστα και να εξισορροπήσει την κατάσταση μετά από έναν καταστροφικό, για τα δεδομένα του, αγώνα στην Ολλανδία.

 

Ο Ν. Αφρικανός έκανε το λάθος λίγο πριν το τέλος του αγώνα, παραλίγο να πέσει και τελικά τερμάτισε 12ος, πρώτη φορά εκτός βάθρου φέτος.

 

Το προβάδισμα του Binder πάντως στη βαθμολογία παραμένει δυνατό, με 48β διαφοράς από τον δεύτερο Jorge Navarro, ο οποίος θα επιστρέψει στη δράση αφού έχασε το Assen λόγω τραυματισμού.

 

Για τον Brad Binder η πίστα του Sachsenring ξυπνά οπωσδήποτε ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς εκεί ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο, το 2014.

 

Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix στην Γερμανία, η KTM έκανε ιδιωτικές δοκιμές στο Misano με τον Binder και την Sky VR46 Racing Team.

 

Ο τρίτος στη βαθμολογία Fenati - απέχει 58β από τον Binder - θα προσπαθήσει να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από την κορυφή.

 

Στο Assen δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σ’ έναν ακόμα εκπληκτικό και πολύ δυνατό αγώνα της Moto3, με τον Ιταλό να μένει 4ος κι ελάχιστα μακριά από τη νίκη.

 

Στο Sachsenring, πέρυσι, είχε τερματίσει επίσης στην 4η θέση που είναι και το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Γερμανική πίστα, χρειάζεται όμως το κάτι παραπάνω για να ξαναμπεί δυνατά στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Στην Ολλανδία είχαμε αμιγώς Ιταλικό βάθρο, με τον Di Giannantonio να παίρνει τελική τη 2η θέση μετά από τιμωρία του Migno που τον «έριξε» στην 3η.

 

Και οι δυο Ιταλοί παρουσιάζονται συνεχώς βελτιωμένοι από αγώνα σε αγώνα και δεν θα είναι έκπληξη αν καταφέρουν να μείνουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων και να διεκδικήσουν βάθρο και στην Γερμανία.

 

Ο Diggia είναι μόλις δυο βαθμούς πίσω από τον πολύ πιο έμπειρο συμπατριώτη του (Bastianini) στη βαθμολογία, ενώ για τον Migno ήταν το παρθενικό βάθρο της καριέρας του στην Ολλανδία.

 

Με τη νίκη του ο Bagnaia ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, τέσσερεις βαθμούς μπροστά από τον Nicolo Bulega που είναι ο καλύτερος rookie μέχρι στιγμής.

 

Για την Mahindra - που θα φέρει το νέο της κιβώτιο στην Γερμανία - το Sachsenring είναι παραδοσιακά καλό, με τον Binder να είναι 2ος εκεί το 2014, που ήταν μέχρι το Assen και το καλύτερο αποτέλεσμα του κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα.

 

Όμως συγκεκριμένα για τον Bagnaia η Γερμανία δεν είναι καλή πίστα, δεν του αρέσει ιδιαίτερα και δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό εκεί.

 

Στο τέλος του αγώνα στο Assen, ο Jules Danilo πήρε την έκτη θέση με διαφορά μόλις 0,161δ από τον Bagnaia!

 

Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά ανάμεσα στους έξι πρώτους στην ιστορία της κατηγορίας, με την προηγούμενη να είναι το 2014 στην Αυστραλία όταν οι 6 πρώτοι είχαν διαφορά 0,242δ.

 

Ο μοναδικός Γερμανός της κατηγορίας, ο Phillip Oettl, έχει βρεθεί δυο φορές στους βαθμούς μέσα στην πατρίδα του και θα προσπαθήσει να πάρει ένα εξίσου δυνατό αποτέλεσμα όπως στο Τέξας φέτος, όταν τερμάτιζε 4ος.

 

Δείτε εδώ τις ώρες των μεταδόσεων όλων των κατηγοριών αυτό το Σ/Κ από την Γερμανική πίστα του Sachsenring.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Νέα εξαρτήματα για Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Τα στατιστικά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA