• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Πέντε βαθμοί διαφοράς!
Η πιο αμφίρροπη κατηγορία του Πρωταθλήματος
Νέα 12/07/2016 - 11:16

Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιο καιρό, είχαμε συνήθως ένα ξεκάθαρο φαβορί για τον Τίτλο, όπως για παράδειγμα τον Marquez, τον Rabat ή τον Zarco.

 

Όμως φέτος το Πρωτάθλημα της Moto2 είναι το πιο αμφίρροπο, με μόλις πέντε βαθμούς να χωρίζουν τους τρεις πρώτους στη βαθμολογία!

 

Αν συνυπολογίσουμε στους τρεις - Zarco, Rins, Lowes - και τον ανεβασμένο Nakagami μαζί με τον έμπειρο Luthi, καταλαβαίνει κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!

 

Οι Zarco και Rins φτάνουν στην Γερμανία με 126 βαθμούς ο καθένας, με τον Γάλλο να είναι τυπικά πρώτος επειδή έχει περισσότερες νίκες.

 

Στους τελευταίους Γύρους ο Zarco αρχίζει και θυμίζει λίγο από τον περσινό εαυτό του, έχοντας πάρει δυο νίκες και μια δεύτερη θέση.

 

Έτσι, μετά από ένα δύσκολο Σ/Κ μέσα στην πατρίδα του (Le Mans), ο Johann Zarco κατάφερε να καλύψει γρήγορα μια διαφορά 31β στη βαθμολογία.

 

Πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση στην Γερμανία, ενώ έχει άλλη μια δεύτερη το 2011 στα 125cc.

 

Το Sachsenring κρύβει ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τον Alex Rins, καθώς πέρυσι ήταν η πρώτη φορά, στην Moto2, που ανέβαινε στο βάθρο (3ος), έχοντας ξεκινήσει εκτός δεκάδας στο grid.

 

Φέτος δεν έχει τερματίσει κάτω από την 8άδα, αλλά με τον Zarco σε εξαιρετική κατάσταση, ο Rins πρέπει σταθερά να είναι στους τρεις πρώτους.

 

Στην Γερμανία ήταν που ο Rins πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2013, ενώ πέρυσι ήταν 3ος. Αυτά είναι τα δυο βάθρα του στην Γερμανία.

 

Πέντε βαθμούς πίσω από τους δυο προαναφερθέντες είναι ο Sam Lowes στη βαθμολογία, έχοντας 50% ποσοστό βάθρων φέτος στην Moto2.

 

Τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία με την Aprilia RS-GP, την οποία πρόσφατα οδήγησε στο Misano.

 

Τώρα βέβαια πρέπει να συγκεντρωθεί στο στόχο του που δεν είναι άλλος από τον Τίτλο. Ο Lowes ακόμα και σε όχι καλή κατάσταση, καταφέρνει να είναι μέσα στην 6αδα στους αγώνες.

 

Ένας οδηγός που μπορεί να παίξει ρόλο στην κατάκτηση του φετινού Τίτλου, είναι ο Takaaki Nakagami.

 

Ο Ιάπωνας προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Assen, ενώ και για πρώτη φορά μετά το 2013 κατάφερε να πάρει δυο συνεχόμενα βάθρα.

 

Η ψυχολογία είναι με το μέρος του Ιάπωνα, ο οποίος έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα στο Sachsenring μια 7η θέση.

 

Το Sachsenring είναι μια πίστα που τα τελευταία τρία χρόνια κερδίζουν αναβάτες για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο επίπεδο!

 

Οι Jordi Torres, Dominique Aegerter και Xavier Simeon όλοι τους πήραν εκεί τη μια και μοναδική νίκη της καριέρας τους.

 

Η κατηγορία της Moto2 έχει και τους περισσότερους Γερμανούς από τις υπόλοιπες, οι οποίοι θα παλέψουν εντός έδρας για ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Ο Folger είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος με δυο βάθρα φέτος και 63β αλλά με πτωτική πορεία στους τελευταίους Γύρους.

 

Ο Cortese είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην πατρίδα του, έχοντας μια 3η θέση το 2010 στα 125cc και τη νίκη το 2012 στην Moto3. Ο τρίτος Γερμανός είναι ο Marcel Schrotter.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ασύμμετρο μπροστινό!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Σαν το 2015!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA