• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Και τώρα Sachsenring!
Στο κυνήγι του Marquez, οι Lorenzo-Rossi
Νέα 11/07/2016 - 18:25

Το Ολλανδικό GP θα μείνει αξέχαστο σε αρκετούς, αλλά πολύ περισσότερο στον Jack Miller που κατάφερε να πάρει την παρθενική του νίκη στο Πρωτάθλημα!

 

Μέσα στη βροχή οδήγησε υπέροχα για να φέρει και πάλι την Αυστραλία στο προσκήνιο, μετά το 2012, ενώ απέδειξε ότι «δεν είμαι ηλίθιος» και ότι η εμπιστοσύνη της Honda στο πρόσωπό του ήταν δικαιολογημένη.

 

Οι πανηγυρισμοί όμως έχουν κοπάσει και μετά από ένα διάλειμμα τριών περίπου εβδομάδων, οι αγωνιστικοί ρυθμοί επανέρχονται στη ζωή των ομάδων και των αναβατών.

 

Ο Marc Marquez θα είναι ο αναβάτης που θα πρέπει να νικήσουν οι αντίπαλοί του στη μάχη για τη διεκδίκηση του φετινού Τίτλου.

 

Όχι μόνο επειδή είναι μπροστά στη βαθμολογία, αλλά και λόγω της κυριαρχίας του στο Sachsenring, όπου έχει πάρει την pole, τη νίκη κι έκανε τον ταχύτερο γύρο και στους τρεις προηγούμενους αγώνες!

 

Με την ωριμότητα που τον διακρίνει φέτος και με τη δυνατή παράδοση που έχει στην Γερμανία, είναι πολύ πιθανό να κλείσει το πρώτο μισό της σεζόν έχοντας αυξήσει κι άλλο την πρωτοπορία του.

 

Μετά από ένα δύσκολο Σ/Κ - και καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο ήταν όταν ο Lorenzo είναι ικανοποιημένος με την 10η θέση - ο Ισπανός της Yamaha φτάνει στην Γερμανία στο -24 από τον Marquez.

 

Είναι επόμενο να χρειάζεται ένα δυνατό Σ/Κ στην Γερμανική πίστα, με τον Lorenzo πάντως να έχει αποδείξει ότι δεν «καταλαβαίνει» από μεγάλες διαφορές στη βαθμολογία!

 

Η πίστα του Sachsenring πάντως - θεωρητικά - ευνοεί τις Honda, με τον Lorenzo να έχει πέντε βάθρα εκεί από το 2008 και καμμία νίκη. Είναι μια από τις πέντε πίστες στο Ημερολόγιο που δεν έχει κερδίσει.

 

Ένας λόγος που ο Lorenzo δεν ήταν τόσο στενοχωρημένος με την 10η θέση στην Ολλανδία, ήταν η πτώση του Valentino Rossi. Ήταν η τρίτη φετινή εγκατάλειψη για τον Ιταλό.

 

Πλέον ο Vale είναι 42β μακριά από τον Marquez και 18β από τον Lorenzo, καθώς παλεύει για τον 10ο Τίτλο.

 

Λάθη στους επόμενους αγώνες δεν συγχωρούνται, καθώς υπάρχει το προηγούμενο με τον Doohan να παίρνει τον Τίτλο το 1998 έχοντας τρεις εγκαταλείψεις μέσα στη σεζόν.

 

Την τελευταία φορά που ο Valentino Rossi κέρδιζε μέσα στην Γερμανία ήταν το 2009, ενώ στη συνέχεια είχε δυο τρίτες θέσεις.

 

Και ο Dani Pedrosa πάντως θα θέλει να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω του το Assen. Η παράδοσή του στην Γερμανική πίστα είναι δυνατή, έχοντας έξι νίκες εκεί, τις τέσσερεις στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Ισπανός της Honda κρατά την τέταρτη θέση στη βαθμολογία, αλλά πίσω του - με διαφορά μόλις 7β - είναι ο Maverick Vinales που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί μια παρατεταμένη πτώση στην απόδοση του συμπατριώτη του.

 

Μετά τις πτώσεις τους στην Ολλανδία, τόσο ο Iannone όσο και ο Dovizioso θέλουν να μπουν στην πίστα και να αποδείξουν ότι μπορούν να χαρίσουν από φέτος την πρώτη νίκη στην Desmosedici GP.

 

Αυτός ο στόχος επανήλθε στο προσκήνιο μετά και το πρόσφατο WDW όπου οι δυο αναβάτες έδωσαν το παρών μαζί με χιλιάδες Ducatisti.

 

Ο πιο εφικτός στόχος πάντως παραμένει το βάθρο και μετά την τρίτη θέση του Redding στην Ολλανδία, η Ducati έφτασε τα 99 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία και θα θέλει να τα κάνει 100!

 

Ο Miller ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο νικητής του αγώνα στην Ολλανδία, όμως στη μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη είναι ο Pol Espargaro αυτός που ξεχωρίζει φέτος.

 

Ο Ισπανός είναι 6ος στη βαθμολογία με 72β και 14β μπροστά από τον Hector Barbera που είναι 7ος και δεύτερος στη βαθμολογία των δορυφορικών.

Επόμενο άρθρο »

Αποφοίτησαν οι Ασιάτες!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Κάπως καλύτερα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA