• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Επόμενος σταθμός το Assen
Κερδισμένος ο Binder, μεγάλος χαμένος ο Navarro
Νέα 22/06/2016 - 11:46

Ο Jorge Navarro κατάφερε να γίνει αυτός που έσπασε το σερί των νικών του Binder, επικρατώντας στον αγώνα της Βαρκελώνης!

 

Ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ήταν μια νίκη που τον έφερε 5β πιο κοντά στον Binder, όμως δεν τη χάρηκε για πολύ.

 

Δυστυχώς λίγο μετά τον αγώνα στο Montmelo, ο Navarro έσπασε το αριστερό του πόδι και δεν θα δώσει το παρών στον αγώνα της Ολλανδίας.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Moto3 Ισπανίας) Lorenzo Dalla Porta θα τον αντικαταστήσει στο Assen.

 

Πέρυσι ο αγώνας στον Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας ήταν αναμενόμενα συναρπαστικός για τη μικρή κατηγορία.

 

Εφτά αναβάτες τερμάτισαν με διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο, με τον Miguel Oliveira να αρπάζει τη νίκη από τον Fabio Quartararo που τότε οδηγούσε την Honda της Estrella Galicia.

 

Οι πέντε από τους εφτά πρώτους συνεχίζουν στην κατηγορία και φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά του Παγκοσμίου, ο αγώνας στην Ολλανδία θα γίνει Κυριακή.

 

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Binder θα ήταν πολύ πιθανό να ερχόταν στην Βαρκελώνη, αν δεν είχε την επαφή με τον Rodrigo στο τέλος του αγώνα.

 

Έτσι για 12ο αγώνα στη σειρά, ο αναβάτης που είναι στην pole position στην Moto3 δεν καταφέρνει να κερδίσει την Κυριακή.

 

Μετά από εφτά Γύρους στο Πρωτάθλημα, ο Brad Binder έχει 44β διαφοράς από τον δεύτερο, τη μεγαλύτερη σε όλες τις κατηγορίες.

 

Το Σ/Κ στο Montmelo ήταν δύσκολο για όλους, με το χαμό του Luis Salom και ειδικά για την ομάδα του Aki Ajo, την Red Bull KTM Ajo.

 

Ήταν η ομάδα με την οποία πάλεψε για τον Τίτλο το 2013 ο Salom και σ’ αυτή την ομάδα τον είχε ομόσταυλο ο Binder για μια σεζόν.

 

Με εννέα νίκες στην κατηγορία της Moto3, ο Luis Salom παραμένει ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της, απ’ όταν ξεκίνησε το 2012.

 

Για τον Fenati η διαφορά των 67β από τον πρωτοπόρο δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, καθώς το Πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

 

Ο Ιταλός έχει τερματίσει μόνο μια φορά μέσα στη δεκάδα σε αγώνα του Assen, όταν πέρυσι είχε καταφέρει να τερματίσει 5ος.

 

Ο ομόσταυλός του, ο Nicolo Bulega, παραμένει κοντά στον Fenati στη βαθμολογία, με 14β να χωρίζουν τους δυο οδηγούς του Rossi.

 

Οι πέντε στους πρώτους δέκα της βαθμολογίας είναι Ιταλοί, με τους Bagnaia, Antonelli και Bastianini να ακολουθούν.

 

Για τον Bagnaia το Assen θα πρέπει να είναι ευνοϊκό, καθώς η Mahindra έχει καλά αποτελέσματα στα χέρια ικανού αναβάτη. Ο Oliveira ήταν τρίτος το 2014 και 4ος το 2013.

 

Σημαντική βοήθεια για τον Ιταλό άσος της Mahindra θα αποτελέσει το νέο κιβώτιο της ομάδας που θα έχει στη διάθεσή του.

 

Για τους άλλους δυο Ιταλούς, ο Antonelli ψάχνει να βρει μια σταθερότητα στην απόδοσή του, ενώ ο Bastianini είναι σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα.

 

Ο τελευταίος, προερχόμενος από τραυματισμό, έκανε καλό αγώνα στην Βαρκελώνη και επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Misano πέρυσι.

 

Ο Γύρος στο Assen πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στο βάθρο ο Fabio Quartararo, ο οποίος στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

 

Παρά τα προβλήματα της νέας του ομάδας με την KTM μοτοσυκλέτα, ο Quartararo παρουσιάζεται αποφασισμένος για ένα καλό αποτέλεσμα στην Ολλανδία.

 

Ο Bo Bendsneyder είναι ο μοναδικός Ολλανδός οδηγός σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος και ο αγώνας στο Assen είναι πολύ σημαντικός για τον ίδιο.

 

Την τελευταία φορά, στην Βαρκελώνη, πήρε την 11η θέση που είναι και η καλύτερή του στο Πρωτάθλημα.

 

Στόχος του για τον εντός έδρας αγώνα του είναι το κάτι παραπάνω και η πρώτη φορά που θα βρεθεί μέσα στη δεκάδα των πρώτων!

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Θέλουμε περιόδους στο στεγνό

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Μου ταιριάζει το Assen!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα