• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Ραντεβού στον Καθεδρικό!
Rins-Lowes-Zarco σε απόσταση αναπνοής
Νέα 21/06/2016 - 14:17

Σ’ ένα σφιχτό φετινό Πρωτάθλημα, οι τρεις πρωτοπόροι της Moto2 και βασικοί διεκδικητές του Τίτλου, ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Assen!

 

Ο Zarco πήρε μια σπουδαία νίκη στην Βαρκελώνη επί του Rins, παρακολουθώντας τον αντίπαλό του για όλο σχεδόν το διάστημα του αγώνα.

 

Λίγο πριν το τέλος έδειξε τη δύναμή του όταν πέρασε τον Ισπανό και αμέσως του έκανε διαφορά για να πάρει τους 25β της νίκης.

 

Έτσι, μετά τη νίκη του στο Mugello, ο Zarco ξαναμπήκε δυνατά στη μάχη για τον φετινό Τίτλο και είναι τρίτος, μόλις 10β πίσω από τον Rins!

 

Ο Γάλλος, όπως άλλωστε και όλοι οι συμμετέχοντες, αφιέρωσαν τον αγώνα της Κυριακής στο Montmelo στη μνήμη του Luis Salom.

 

Ο Salom, που έχασε τόσο παράδοξα τη ζωή του την Παρασκευή στις ΕΔ2, αγωνιζόταν μαζί με τον Zarco από το 2007 και είχαν δώσει πολλές μάχες στα 125cc και στην Moto2.

 

Η δεύτερη θέση στον αγώνα της Βαρκελώνης έδωσε και πάλι την πρωτιά στη βαθμολογία στον Rins, ο οποίος έχει 116 βαθμούς.

 

Ο Ισπανός έχει ανέβει δυο φορές στο βάθρο του Assen, στη μικρή κατηγορία, και ήταν 4ος πέρυσι, την πρώτη του σεζόν στην Moto2.

 

Από τον τέταρτο Γύρο της Jerez, η πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος αλλάζει συνεχώς χέρια!

 

Τα προβλήματα που είχε ο Lowes στην Βαρκελώνη τον άφησαν εκτός βάθρου, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν κάνει καλούς αγώνες στην Ολλανδία.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σταθεί και άτυχος, όταν π.χ. το 2014 θα ήταν πιθανότατα στο βάθρο, αν δεν είχε την πτώση.

 

Πέρυσι δεν έκανε κάποιο λάθος και κάνοντας καλό αγώνα πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τους Zarco και Rabat.

 

Στην Καταλονία είδαμε με χαρά τον Nakagami να επιστρέφει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τον αγώνα στο Misano πέρυσι.

 

Για να επαναλάβει όμως αυτό το κατόρθωμα, θα χρειαστεί να κουραστεί πολύ καθώς η παράδοσή του στην Ολλανδική πίστα δεν είναι καλή.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα είναι η 12η θέση, ενώ η τελευταία φορά που είχε δυο συνεχόμενα βάθρα στην κατηγορία ήταν το 2013.

 

Στα 14 χρόνια που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Luthi έχει καταφέρει να ανέβει να ανέβει στο βάθρο του Assen μόνο δυο φορές.

 

Στην Moto2 πήρε το βάθρο το 2010, ενώ από τότε ο Ελβετός - που μετρά μια νίκη στο Πρωτάθλημα φέτος - έχει ως καλύτερό του αποτέλεσμα την 5η θέση.

 

Ενώ οι περισσότεροι από τους συναθλητές του ξεκουράζονταν, ο Miguel Oliveira είχε πολυάσχολο πρόγραμμα όλο αυτό το διάστημα.

 

Ο Πορτογάλος άσος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Αντοχής και στον 12ωρο αγώνα που έγινε στο Portimao.

 

Ο Oliveira προέρχεται από μια εξαιρετική 8η θέση στην Βαρκελώνη, που είναι και η πρώτη φορά που μπήκε στη δεκάδα στην Moto2.

 

Το Assen είναι μια από τις τρεις πίστες στις οποίες έχει πάνω από ένα βάθρο, με πιο πρόσφατο τη νίκητου εκεί στον περσινό αγώνα της Moto3.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μου ταιριάζει το Assen!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Misano Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα