• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Assen: Αλλαγή σελίδας!
Για πρώτη φορά Κυριακή ο αγώνας
Νέα 21/06/2016 - 11:08

Ο όγδοος Γύρος για τη φετινή αγωνιστική σεζόν θα διεξαχθεί στην ιστορική πίστα του Assen και για πρώτη φορά ο αγώνας θα γίνει Κυριακή!

 

Το Assen είναι η μόνη πίστα που φιλοξενεί αδιαλείπτως αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από το 1949, όταν ξεκίνησε ο θεσμός.

 

Από τότε φυσικά έχουν γίνει πολλές αλλαγές, με πιο πρόσφατες το 2006 σε μια πίστα που το τελευταίο εσάκι της θα είναι πάντα πεδίο λαμπρών μονομαχιών!

 

Στην Βαρκελώνη το MotoGP αποχαιρέτησε με το δικό του, μοναδικό τρόπο, τον 24χρονο Luis Salom με τρεις υπέροχους αγώνες.

 

Στη μεγάλη κατηγορία η μάχη ανάμεσα σε Rossi και Marquez έκοβε την ανάσα, με τον πρώτο να παίρνει τη 2η φετινή του νίκη και να καλύπτει έδαφος σε σχέση με το Mugello.

 

Το Assen είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα για τον Ιταλό θρύλο, ο οποίος έχει κερδίσει εφτά φορές στη μεγάλη κατηγορία.

 

Μάλιστα το 2009 ο Vale πέτυχε την 100η του νίκη εκεί, ενώ το 2013 έβαλε τέλος σ’ ένα σερί 44 αγώνων χωρίς νίκη, όταν επικρατούσε για πρώτη φορά απ’ όταν επέστρεφε στην Yamaha.

 

Μια από τις πιο συναρπαστικές του νίκες ήρθε πέρυσι, όταν στο τελευταίο εσάκι της πίστας Marquez και Rossi είχαν επαφή!

 

Ο Marc επιχείρησε μια δυνατή κίνηση από εσωτερική στον αντίπαλό του, όμως ο Valentino αν και βγήκε στα χαλίκια κατάφερε να τερματίσει πρώτος!

 

Για τον Marquez ήταν μόλις η τέταρτη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του που δεν καταφέρνει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Assen.

 

Φέτος ο 23χρονος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες αλλά και να διευρύνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

 

Με 125β είναι δέκα μπροστά από τον Lorenzo και 22β από τον Rossi! Είναι η μικρότερη διαφορά ανάμεσα στους τρεις πρώτους από το 2013.

 

Τότε - μετά τους πρώτους εφτά αγώνες της σεζόν - οι τρεις πρώτοι (Stoner-Lorenzo-Pedrosa) είχαν 19β διαφοράς μεταξύ τους.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, με τους Rossi-Lorenzo να έχουν από δυο πτώσεις και τον Marc να έχει μια, αλλά κατάφερε να τερματίσει και να πάρει 3β.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Καταλονία δυσκόλεψαν πολύ το έργο του Jorge Lorenzo στον αγώνα, όπου δεν είχε το ρυθμό για ν’ ακολουθήσει τους δυο αντιπάλους του.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε στην 10 ένας πολύ βιαστικός Iannone να τον χτυπήσει στον πίσω τροχό ώστε να καταλήξουν και οι δυο στο έδαφος.

 

Για τον Lorenzo ήταν το δεύτερο φετινό “0” ενώ για τον Iannone η τιμωρία του είναι να ξεκινήσει τον αγώνα στην Ολλανδία από την τελευταία θέση του grid.

 

Το Assen δεν είναι τυχερό για τον Lorenzo. Το 2011 είχε την επαφή με τον αείμνηστο Simoncelli, ενώ το 2012 τον έθεσε νοκ άουτ ο Bautista στην 1η στροφή.

 

Το 2013 έσπασε την κλείδα του, όταν και καθήλωσε τους πάντες με την αποφασιστικότητά του επιστρέφοντας και παίρνοντας μέρος στον αγώνα!

 

Το 2014, με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον τραυματισμό του, έκανε τον χειρότερο αγώνα της χρονιάς και τερμάτισε στην 13η θέση.

 

Ο Lorenzo πήρε τη νίκη στην ιστορική πίστα του Assen το 2010 για τελευταία φορά και επέστρεψε στο βάθρο μόλις πέρυσι!

 

Με ενδιαφέρον θα δούμε την προσπάθεια του Crutchlow στην Ολλανδία.

 

Ο Βρετανός πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα φέτος, ήταν 6ος στην Καταλονία, ενώ την Δευτέρα ήταν 1ος στο επίσημο τεστ!

 

Ο Cal δεν έχει μπει στη δεκάδα του αγώνα στο Assen μόνο μια φορά στην καριέρα του, ενώ το 2013 είχε πάρει την pole και την 3η θέση στον αγώνα.

 

Ένας ακόμα ανεβασμένος στους τελευταίους αγώνες αναβάτες είναι ο Dani Pedrosa.

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε - για πρώτη φορά φέτος - από την πρώτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης στην Βαρκελώνη, όπου και πήρε το 2ο φετινό του βάθρο.

 

Η Honda είχε φέρει αρκετά εξαρτήματα για τους αναβάτες της στο τεστ της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου και μιας εξάτμισης.

 

Ο Dani αν και αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία από το 2006, δεν έχει καταφέρει ποτέ να πάρει τη νίκη στον Ναό της Ταχύτητας.

 

Στην Βαρκελώνη ούτε ο Aleix Espargaro, ούτε ο Maverick Vinales δεν πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν.

 

Για τον Aleix είναι μια ιδιαίτερη πίστα, καθώς εκεί είχε καταφέρει να πάρει την πρώτη pole της καριέρας του και μάλιστα οδηγώντας OPEN μοτοσυκλέτα!

 

Στη μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη, συνεχίζει να προηγείται ο Pol Espargaro, ο οποίος είναι 6ος στη βαθμολογία και 11β μπροστά από τον Barbera.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Misano Test

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Πράσινος για άλλα 2 χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα