• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Misano: Αγώνας 1
Ο Rea επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Sykes
Νέα 18/06/2016 - 16:18

Συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στις δυο Kawasaki, με τον Jonathan Rea στο τέλος να αντιστέκεται και να παίρνει τη νίκη από τον Sykes!

 

Η διαφορά των δυο πράσινων μοτοσυκλετών ήταν μόλις 90χιλ, έχοντας καταφέρει να ξεφύγουν από τον Van der Mark (Honda) από την αρχή σχεδόν του αγώνα.

 

Δυναμικοί και οι δυο αναβάτες της Kawasaki, έγραφαν στο ξεκίνημα τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο!

 

Ο Sykes ήταν πάντα κοντά στον Rea και κατάφερε στο τέλος να μείνει σε απόσταση επίθεσης από τον αντίπαλο και ομόσταυλό του.

 

Το πάλεψε στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, αλλά ο Rea υπερασπίστηκε με επιτυχία τη θέση του και πήρε μια νίκη που την περίμενε εδώ και δυο μήνες!

 

Έτσι σταμάτησε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη - το μεγαλύτερο διάστημα από τότε που πήγε στην Kawasaki - εδώ και έξι αγώνες!

 

Παράλληλα αύξησε τη διαφορά του από τον Sykes στο βαθμολογικό πίνακα στους 61 βαθμούς.

 

Ο σημερινός πρώτος αγώνας ήταν καταστροφικός για τις Ducati, καθώς ήδη από τον δεύτερο γύρο οι όποιες ελπίδες τους για νίκη είχαν εξανεμιστεί!

 

Ο Davies βγήκε εκτός πίστας για να αποφύγει τον Savadori (Aprilia) που είχε πέσει στην 1 και επανήλθε από πολύ πίσω.

 

Για τον Giugliano οι οιωνοί ήταν καλοί σήμερα. Ξεκίνησε δυνατά και είχε την τρίτη θέση μετά τον πρώτο γύρο, μπροστά από τις Honda των Hayden-Van der Mark.

 

Λίγο αργότερα όμως ένα λάθος του, θα τον οδηγούσε σε μια πτώση από μπροστινό που θα του κατέστρεφε τον αγώνα.

 

Επανήλθε στην πίστα όμως και κατάφερε να πάρει δυο βαθμούς, τερματίζοντας στην 14η θέση.

 

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα θα έπεφτε και ο Nicky Hayden κι ενώ ο Αμερικανός άσος είχε την 4η θέση, αφήνοντας άνετα 3ο τον Van der Mark.

 

Ο Ολλανδός κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση, ωστόσο ένας απίστευτος Chaz Davies σίγουρα τον άγχωσε προς το τέλος του αγώνα!

 

Ο Davies ήξερε καλά ότι όλοι οι βαθμοί είναι πολύτιμοι στη μάχη που έχει να δώσει για τον Τίτλο και μετά την έξοδο που είχε οδήγησε συγκλονιστικά!

 

Στον δέκατο γύρο είχε καταφέρει να ανέβει στην 5η θέση, ενώ τέσσερεις γύρους αργότερα πήρε την 4η θέση από τον Torres (BMW).

 

Στους τελευταίους γύρους είχε ακόμα λάστιχο και «γυρνούσε» 2-3 δέκατα πιο γρήγορα από τον Michael Van der Mark!

 

Μπορεί να μην είχε άλλο χρόνο να ολοκληρώσει μια τρομερή αντεπίθεση στον Ολλανδό, όμως σίγουρα θα μπει με αυτοπεποίθηση στον αυριανό αγώνα.

 

Καλή η 5η θέση για τον Torres, με τον ομόσταυλό του τον Reiterberger να είναι έκτος και πάνω από δυο δευτερόλεπτα πίσω του.

 

Την έκτη θέση πάντως κρατούσε ο Xavi Fores, ωστόσο τρεις γύρους πριν το τέλος η Ducati παρουσίασε πρόβλημα.

 

Ο Reiterberger επικράτησε μιας τριπλής μάχης για τους δέκα βαθμούς (6η θέση) με τον Niccolo Canepa να παίρνει μια πολύ καλή 7η θέση!

 

Ο Canepa οδήγησε για πρώτη φορά την Yamaha R1 και μπήκε στην εφτάδα, την ώρα που ο Lowes - η άλλη R1 της Yamaha - έκανε εκ νέου λάθος.

 

Ο Lowes ξεκίνησε καλά και είχε την 4η θέση μέχρι που βγήκε εκτός πίστας στο δέκατο γύρο. Εν τέλει τερμάτισε μόλις 13ος.

 

Ο Leon Camier (MV Agusta) ήταν και αυτός θύμα της πτώσης του Savadori στην 1, αλλά έκανε καλό αγώνα στη συνέχεια για να πάρει την 8η θέση.

 

Οι δυο επόμενες θέσεις ανήκαν σε ιδιωτικές Kawasaki, με τον Roman Ramos να αφήνει πάνω από έξι δευτερόλεπτα πίσω του τον Anthony West.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Στα μισά του στόχου!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Misano: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα