• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Moto3: Επιτέλους νίκη!
Έσπασε το ρόδι ο Navarro, πρώτη νίκη Ισπανών από το ‘14
Νέα 05/06/2016 - 16:08

Ένας συναρπαστικός μέχρι το τέλος αγώνας, με πολλές πτώσεις και τους τρεις νικητές στο βάθρο να τον αφιερώνουν στον 24χρονο Luis Salom...

 

Δραματικός σε όλη τη διάρκειά του ο αγώνας της Catalunya, με πάρα πολλές πτώσεις και μόλις τους 22 οδηγούς, από τους 35, να τερματίζουν!

 

Ο Jorge Navarro ήταν αποφασισμένος γι’ αυτή τη νίκη και το πίστευε - όπως δήλωσε - ήδη από το πρωί που σηκώθηκε!

 

Ήθελε να την αφιερώσει στον Luis Salom που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή το απόγευμα και το έκανε.

 

Ο Navarro ήταν δυνατός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε τις μάχες πίσω του για να κάνει μια μικρή διαφορά από τους διώκτες του.

 

Πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 0,564δ από τον δεύτερο και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Παράλληλα ήταν και η πρώτη νίκη Ισπανού αναβάτη στην Moto3, μετά την επικράτηση του Efren Vazquez στην Μαλαισία το 2014!

 

Με τη νίκη του ο Navarro κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Brad Binder από τους 49 πριν τον αγώνα, στους 44β.

 

Ο Ν. Αφρικανός δεν κατάφερε να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του - κανείς δεν το έχει καταφέρει στην Moto3 - αλλά δεν θα πρέπει να έχει παράπονο!

 

Άλλωστε στάθηκε πάρα πολύ τυχερός λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όταν στο μπροστινό γκρουπ μαζί του ήταν και ο Gabriel Rodrigo.

 

Ο Rodrigo έκανε σπουδαίο αγώνα, αλλά υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του πέντε γύρους πριν το τέλος, όταν και ακούμπησε τον πίσω τροχό του Binder.

 

Εκεί παραλίγο να τελείωνε ο αγώνας του Ν. Αφρικανού, που έχασε πολύτιμα δέκατα. Ωστόσο ο αναβάτης της KTM επέστρεψε πολύ δυνατός!

 

Δεν το έβαλε κάτω και μάλιστα στον τελευταίο γύρο με μια θεαματική κίνηση πέρασε στη δεύτερη θέση, χάνοντας στο τέλος μόνο από τον Navarro!

 

Η Honda είχε δυο μοτοσυκλέτες της στις πρώτες θέσεις, αποδεικνύοντας - ήδη από χτες - ότι είχαν το πάνω χέρι στην Καταλανική πίστα.

 

Με εξαίρεση ίσως τον Binder, που αν δεν είχε την άτυχη στιγμή με τον Rodrigo θα μπορούσε να πάρει τη νίκη έχοντας τρεις φοβερούς τελευταίους γύρους στο 1:54!

 

Μετά τον τραυματισμό του πριν από ένα μήνα περίπου, ο Enea Bastianini έκανε καλό αγώνα και επέστρεψε στο βάθρο μετά το Γύρο του Misano πέρυσι!

 

Ο Fenati πάλεψε για κάτι καλύτερο από την 4η θέση, οδήγησε την κούρσα σε κάποιους γύρους, αλλά στο τέλος έχασε κι άλλο έδαφος σε σχέση με τους Navarro-Binder.

 

Ο Bulega πήρε ακόμα ένα δυνατό αποτέλεσμα, πέμπτος σήμερα, μπροστά από τον Aron Canet που επιβεβαίωσε τη δυναμική του στην Βαρκελώνη.

 

Πέρα από τον Rodrigo και οι Pawi-Bagnaia πρόσθεσαν το όνομά τους στους πολλούς που έπεσαν.

 

Και οι δυο αναβάτες πάλευαν για ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα, όντας στο μπροστινό γκρουπ αναβατών.

 

Οι τρεις νικητές στις δηλώσεις τους στοparc ferme αναφέρθηκαν και αφιέρωσαν τις θέσεις τους στον Luis Salom, ενώ στο βάθρο φόρεσαν μαύρα μπλουζάκια προς τιμή του 24χρονου.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Με το νέο πλαίσιο στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Πιο δυνατός φέτος ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA