• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Criville στους Θρύλους του MotoGP
Πολύ συγκινημένος ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Νέα 03/06/2016 - 23:00

Ο Alex Criville, ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ισπανίας στη μεγάλη κατηγορία, συγκαταλέγεται και επίσημα στους Θρύλους του MotoGP!

 

Η ειδική εκδήλωση προς τιμή του Ισπανού πρώην αναβάτη, έγινε την Παρασκευή πρώτη ημέρα του 7ου Γύρου της αγωνιστικής σεζόν 2016.

 

Ο Criville είχε πάρει τον Τίτλο στα 125cc το 1989 και το 1992 - μετά από δυο σεζόν χωρίς νίκη στα 250cc - ανέβηκε στα GP500.

 

Στη μεγάλη κατηγορία έγινε ο πρώτος Ισπανός που πήρε νίκη, ενώ αργότερα πήγε στην ομάδα της Honda δίπλα στον Mick Doohan.

 

Από το 1994 ως το 2001 πήρε 47 βάθρα και 14 νίκες, με το μεγαλύτερό του επίτευγμα να επιτυγχάνεται το 1999 όταν έγινε ο πρώτος Ισπανός που κατέκτησε τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Απλά μου άρεσε να οδηγώ μοτοσυκλέτες και δεν ήταν όνειρό μου να γίνω επαγγελματίας αναβάτης, διότι ήμουν ακόμη νέος», σχολίασε συγκινημένος.

 

«Κάποια στιγμή όμως ο αδερφός μου, μου είπε: έχεις το ταλέντο να οδηγείς μοτοσυκλέτες, ίσως στο μέλλον να γίνεις οδηγός αγώνων».

 

«Νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν επέστρεψα σπίτι και είδα πολλές χιλιάδες να πανηγυρίζουν μαζί μου τον Τίτλο».

 

«Εκείνη τη στιγμή ένοιωθα σαν θρύλος».

 

«Μετά τη νίκη μου και τον Τίτλο το 1999, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο χαρούμενη στιγμή μου... δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό που νοιώθω».

 

Η λίστα με τους Θρύλους του MotoGP:

 

Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Nicky Hayden, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees και Carlo Ubbiali. 

Επόμενο άρθρο »

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Salom

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα δομή στο Montmelo για τη συνέχεια του Σ/Κ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα