• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Η Υamaha φτάνει τη Ducati σε τελική ταχύτητα.
Η YΖR- M1 γρήγορη πλέον και στις ευθείες.
Νέα 08/08/2009 - 08:40

Ο Valentino Rossi πιστεύει ότι η απόδοση του κινητήρα της εργοστασιακής Yamaha YZR-M1 μπορεί πλέον να συγκριθεί με την αντίστοιχη της Ducati, του Casey Stoner.

 

Όταν ξεκίνησε η νέα περίοδος των 800cc το 2007, η Ducati δημιούργησε ένα τεράστιο χάσμα στην απόδοση, απέναντι στους Γιαπωνέζους αντιπάλους της. Η μεγάλη υπεροχή στην απόδοση της Ιταλικής μοτοσυκλέτας φαινόταν σε κάθε ευθεία, όπου η κόκκινη μοτοσυκλέτα ήταν σχεδόν 15 km/h ταχύτερη από όλους τους ανταγωνσιτές.

 

Ο Stoner κυριάρχισε στο Πρωτάθλημα του ’07 κερδίζοντας 10 αγώνες, ενώ ο Rossi είχε δύσκολη χρονιά, παλεύοντας με τη YZR-M1, και καταφέρνοντας να νικήσει σε τέσσερις μόλις αγώνες. Από τότε, ο τετρακύλινδρος εν σειρά της Yamaha φαίνεται να έχει βελτιωθεί δραματικά, με το Rossi να επανακτά το Πρωτάθλημα το 2008, με εννιά νίκες. Αυτή τη στιγμή, η Yamaha φαίνεται να έχει το πιο ανταγωνιστικό σύνολο στα MotoGP, με το Rossi και το Jorge Lorenzo να έχουν κυριαρχήσει σε έξι από τους δέκα φετινούς αγώνες.

 

"Η ιστορία ξεκινάει το 2007. Η απόδοση άρχισε να αυξάνεται το χειμώνα του 2007, όταν η Yamaha αποφάσισε να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα, η οποία ήταν ήδη πολύ καλή. Όμως τότε ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε τη Ducati, διότι διέθετε πιο δυνατό σύνολο."

 

"Φέτος βελτιωθήκαμε ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Διαθέτουμε τους καλύτερους αναβάτες, και έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, κάτι που πιστεύω ότι φαίνεται. Η Μ1 είναι πλέον εξαιρετικά ανταγωνιστική", δήλωσε ο Ιταλός Πολυπρωταθλητής.

 

Ο Rossi πρόσθεσε ότι οι κύριες αλλαγές έχουν να κάνουν με τη βελτίωση στην ομαλότητα της απόδοσης του κινητήρα καθώς και στην επιτάχυνση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. "Έχουμε βελτιώσει πολύ τον κινητήρα, κυρίως στην επιτάχυνσή. Φαίνεται πως η Ducati έχει ακόμα ένα μικρό πλεονέκτημα στην ταχύτητα, αλλά βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά τους. Πέρσι η διαφορά ήταν μεγαλύτερη, και πρόπερσι απλά τεράστια", συμπλήρωσε ο Rossi.

Επόμενο άρθρο »

LCR Honda: Εγκατελείπει τα σχέδια για συμμετοχή στη Moto2.

« Προηγούμενο άρθρο

DUCATI: Μένει ο Hayden;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα