• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν συνεργαστήκαμε!
Απαντά στον Jorge Lorenzo
Νέα 21/05/2016 - 22:47

Ο ήρωας του Mugello, ο Valentino Rossi, υπογράμμισε τη σημασία της pole position που κατέκτησε στο Mugello σήμερα, την πρώτη μετά από οχτώ χρόνια!

 

Ο Rossi πήρε το slipstreaming του μελλοντικού ομόσταυλού του (Vinales) και κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο απ’ όλους!

 

Απογοητευμένος ήταν ο Jorge Lorenzo, ο οποίος σε δηλώσεις του σχολίασε ότι οι δυο αναβάτες είχαν συνεννοηθεί για να γίνει αυτό στις ΚΑΤ2.

 

Ήταν η δεύτερη pole για τον Valentino Rossi φέτος, ενώ δυο pole μέσα σε μια χρονιά δεν είχε πετύχει ποτέ από το 2009 κι έπειτα!

 

«Είναι τέλεια ημέρα, είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το φανταστικό! Είχα καλή αίσθηση και οδηγούσα καλά», ξεκίνησε να λέει ο Rossi.

 

«Ήδη από χτες ήταν δύσκολα, δεν ήμουν τόσο κακός αλλά όλοι στην πρώτη δεκάδα ήταν πολύ γρήγοροι».

 

«Σήμερα κάναμε ένα βήμα το πρωί και μετά άλλο ένα στις ΕΔ4, που ήταν πολύ καλό γιατί είχα καλό ρυθμό κι ένοιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα».

 

«Ξεκινήσαμε αισιόδοξοι τις κατατακτήριες, προσπαθήσαμε να είμαστε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και να μην κάνουμε λάθη όπως στο Le Mans».

 

Στη συνέχεια παραδέχεται ότι «...στάθηκα τυχερός που πήρα το slipstreaming του Vinales και με βοήθησε για την pole position».

 

«Είναι φανταστικό, ειδικά στο Mugello με αυτή την ατμόσφαιρα! Είναι σημαντικό και για τον αγώνα, διότι εδώ είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις».

 

Πριν απαντήσει στις κατηγορίες του Lorenzo, ο Rossi μίλησε και για την επιλογή ελαστικών:

 

«Δοκίμασα το σκληρό και η αίσθηση δεν είναι κακή, αλλά δεν έχω γρήγορο ρυθμό. Έτσι νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά στο μαλακό, αν και μετά από μερικούς γύρους έχει ταλαντώσεις».

 

Και μετά έδωσε την απάντησή του στον Lorenzo:

 

«Μέσα στην πίστα πάντα προσπαθείς να ακολουθήσεις άλλους αναβάτες, ειδικά οι νέοι που έρχονται στο MotoGP».

 

«Ακολούθησα τον Vinales για να δω πως οδηγεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές και με τον Iannone».

 

«Τίποτα δεν είχε προγραμματιστεί από προηγουμένως και συνήθως στο τέλος περιμένουμε για να βγούμε και να μην έχει κίνηση».

 

«Νομίζω ότι ο Vinales δεν θα είναι ευχαριστημένος με ό,τι έγινε, διότι αν δεν ήμουν πίσω του θα έπαιρνε την pole! Με βοήθησε όμως, είναι αλήθεια».

 

Τέλος, ο Rossi τόνισε ότι πέρα από τον ίδιο, τον Vinales και τον Iannone που έχουν καλό ρυθμό, περιμένει και τους Jorge και Marc δυνατούς αύριο.

 

«Όσοι είναι στις πρώτες πέντε θέσεις», κατέληξε, «έχουν πιθανότητες να πάρουν τη νίκη».
 

Επόμενο άρθρο »

Ήρεμος ο Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Στο χειρουργείο ο Rabat

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα