• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello MotoGP: Κίτρινη θύελλα!
«Φωτιά» στο Mugello με τον Rossi στην pole!
Νέα 21/05/2016 - 17:20

Στα ουράνια έστειλε τους εκατομμύρια οπαδούς του ο Valentino Rossi, ο οποίος για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι το «φάντασμα» των κατατακτηρίων αποτελεί παρελθόν!

 

Σε ένα καταπληκτικό 15λεπτο και μπροστά στο λαό του, ο Rossi εξασφάλισε την 63η pole position της καριέρας του, ισοφαρίζοντας (πάλι) τον Lorenzo.

 

Ίσως αρκετοί περιμέναν τον Iannone - που είχε κυριαρχήσει στον ένα γύρο - να επαναλαμβάνει τον περσινό θρίαμβο και να έπαιρνε την pole.

 

Όμως αυτή τη φορά ο Valentino Rossi κατέστρωσε το σχέδιό του με μαεστρία και ήταν συγκλονιστικός στην τελευταία του επίθεση στο χρονόμετρο!

 

Η στρατηγική του Ιταλού δούλεψε στο έπακρο, ακολουθώντας τον μελλοντικό ομόσταυλό του, τον Maverick Vinales που έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο!

 

Στην ευθεία των 1,141μ χρησιμοποίησε το slipstreaming ιδανικά και περνώντας τον Vinales έκανε το 1:46,5 επιστρέφοντας στην pole στο Mugello μετά από 8 χρόνια!

 

Εξίσου εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Maverick Vinales που ξεδιπλώνει συνεχώς τις αρετές της GSX-RR αλλά και τις δικές του.

 

Ο Ισπανός κατάφερε να αφήσει πίσω του την δυνατή στην ευθεία Ducati του Andrea Iannone.

 

Ο τελευταίος κρατούσε την προσωρινή pole για αρκετά λεπτά και ήταν χαρούμενος που θα καταφέρει αύριο να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά.

 

Ο Marc Marquez έδειξε ότι θα μπορούσε να απειλήσει στο τέλος αλλά δεν τα κατάφερε και θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά.

 

Πάντως σε σχέση με τις περσινές καταστροφικές κατατακτήριες δοκιμές (13ος) σίγουρα ο Ισπανός δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο.

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο τελευταίος που κατάφερε να πέσει στο 1:46 στις κατατακτήριες, αλλά έμεινε στην 5η θέση.

 

Πίσω του ο Aleix Espargaro και ο Dani Pedrosa, ενώ μετά από εφτά εργοστασιακούς συναντάμε τον πρώτο δορυφορικό!

 

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, είναι ωραίο που είδαμε τον Bradley Smith και πάλι στο parc ferme, ως ο καλύτερος των δορυφορικών!

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα