Ένας φοβερός Tom Sykes, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του και πήρε μια τρομερή pole, με διαφορά 0,756 από τον δεύτερο!
Ο Sykes, που έχει μια νίκη μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, ήταν εκπληκτικός στον τελευταίο του γύρο, σημειώνοντας νέο απόλυτο χρόνο πίστας!
Να θυμίσουμε ότι ο Βρετανός χρειάστηκε να περάσει από την SP1, όταν και άφησε πίσω του ένα δευτ. σχεδόν τον δεύτερο Camier!
Ο φοβερός χρόνος του Sykes (Kawasaki), 2:02,246 ήρθε μετά από μια σύντομη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της Superpole!
Στην SP2 η πίστα είχε στεγνώσει και ο Sykes γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Ωστόσο προς το τέλος τόσο ο Rea, όσο και οι Davies-Hayden ανέβηκαν στην 1η θέση.
Ωστόσο η απάντηση του Sykes στον τελευταίο του γύρο - και με την καρώ σημαία να έχει πέσει - άφησε τον ανταγωνισμό να «παραμιλά» με το χρόνο του!
Για μια ακόμη φορά ο Sykes έδειξε ότι με το μαλακό ελαστικό της Pirelli μπορεί και κάνει πραγματικά εκπληκτικούς χρόνους!
Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Alex Lowes, με την R1 της Yamaha - και πάλι - να είναι δυνατή στον ένα γύρο.
Στην πρώτη σειρά και ο Jonathan Rea, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, που πρόσφατα ανανέωσε με την Kawasaki.
Ο Nicky Hayden (Honda), ο οποίος βέβαια γνωρίζει πάρα πολύ καλά την πίστα της Sepang, ανοίγει τη δεύτερη σειρά αλλά είναι και 1,1δ από την κορυφή!
Μαζί του θα πάρουν θέση ο Chaz Davies (Ducati) και ο αναβάτης της Althea BMW, Markus Reiterberger.
Ο Lorenzo Savadori που είχε τον καλύτερο χρόνο την Παρασκευή, έφερε την Aprilia του στην 7η θέση, αφήνοντας πίσω του την BMW του Jordi Torres.
Στις τελευταίες θέσεις ο Davide Giugliano (Ducati), Van der Mark (Honda), Anthony West (Kawasaki) και Leon Camier (MV Agusta).