• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: ΚΑΤ
Πρώτη pole στο Le Mans για τον Lorenzo!
Νέα 07/05/2016 - 16:36

Ο Jorge Lorenzo κατάφερε σήμερα να πάρει την πρώτη pole position της καριέρας του στην πίστα Le Mans της Γαλλίας.

 

Ο χρόνος του Ισπανού ήταν εντυπωσιακός και αποτελεί νέο απόλυτο χρόνο για την Γαλλική πίστα, μιας κι έγινε ο μόνος που καταφέρνει να τη «γυρίσει» στο 1:31!

 

Επίδειξη δύναμης από τον πολύ χαρούμενο - και δυνατό από την πρώτη ημέρα - Jorge Lorenzo, ο οποίος με το 1:31,975 άφησε τέσσερα δέκατα πίσω του τον δεύτερο!

 

Πολύ μεγάλη η διαφορά, σε μια πίστα που έχει μήκος λίγο πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα.

 

Από το ξεκίνημα ο Lorenzo έδειξε τις διαθέσεις του και πολύ γρήγορα έκανε 1:32,437, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο καλύτερος της κατηγορίας.

 

Πολύ καλός στην αρχή και ο Iannone, ο οποίος έχασε σημαντικό χρόνο στο τελευταίο κομμάτι κι έμεινε στη δεύτερη θέση. Ο Vale ήταν τρίτος σ’ εκείνο το σημείο.

 

Ο Lorenzo συνέχιζε να κατεβάζει τους χρόνους του κι έκανε 1:32,2 την ώρα που ο άτυχος Dani Pedrosa έπεφτε, χάνοντας το μπροστινό.

 

Βγήκαν οι κίτρινες σημαίες, ενώ υπήρχαν φόβοι για ενδεχόμενη διαρροή από τη μοτοσυκλέτα του Ισπανού. Τελικά όλα συνεχίστηκαν κανονικά.

 

Τα τελευταία πέντε λεπτά ήταν συναρπαστικά. Ο Iannone έπεσε εξαιτίας μιας διαρροής από την αντλία νερού και τρέχοντας πήγε να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του με τρία λεπτά να απομένουν!

 

Στην πρώτη σειρά ανέβηκε μετά από λίγο ο εντυπωσιακός όλο το Σ/Κ Pol Espargaro, ενώ λίγο αργότερα θα του έπαιρνε την τρίτη θέση ο Dovizioso της Ducati.

 

Στη δεύτερή του έξοδο όμως, ο Lorenzo ήταν ανυπέρβλητος και με το 1:31,9 άφησε πάνω από τέσσερα δέκατα πίσω του τον δεύτερο!

 

Ο Marquez βελτιώθηκε κι άλλο και πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Iannone παρά την πτώση του να μένει στην πρώτη σειρά που έχει τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές!

 

Δυνατός ο Pol Espargaro ήταν και πάλι η δεύτερη καλύτερη Yamaha και θα ξεκινήσει τον αγώνα αύριο από την τέταρτη θέση, αφήνοντας 5ο τον Dovi.

 

Ο Bradley Smith πήρε την έκτη θέση και άφησε στην τρίτη σειρά και έβδομο τον Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός άσος δεν είχε καλή στρατηγική σήμερα και κολλημένος πίσω από τον πιο αργό Maverick Vinales, δεν κατάφερε να βρει καθαρή πίστα μπροστά του.

 

Φυσικά είναι η χειρότερη θέση από την οποία θα ξεκινήσει αγώνα φέτος.

 

Ο Vinales της Suzuki θα ξεκινήσει από την 8η θέση, μπροστά από τον Cal Crutchlow που είχε πολλά παράπονα από ταλαντώσεις στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Danilo Petrucci που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του πήρε τη δέκατη θέση, παρά το γεγονός ότι είχε μια πτώση προς το τέλος.

 

Άσχημος χρόνος για τον Pedrosa - χειρότερος από αυτόν που πέτυχε στα συνδυασμένα ΕΔ1-2-3 - που έμεινε 11ος με τον Aleix Espargaro να είναι τελευταίος.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA