• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
AΠΟΣΤΟΛΗ UK GP: Φοβερός και τρομερός Stoner
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Casey Stoner στο Donington Park την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.
Νέα 20/06/2008 - 00:00
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Casey Stoner στο Donington Park την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που πέρσι έφυγε νικητής από την πίστα όπου είχε την πρώτη του επαφή με σπορ μοτοσυκλέτα, ήταν καταιγιστικός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σημειώνοντας χρόνους που οι υπόλοιποι ούτε καν μπορούσαν να πλησιάσουν.

Το 1'28"253 που σημείωσε το απόγευμα αποτελεί ρεκόρ πίστας, μιας και βελτίωσε κατά σχεδόν πέντε δέκατα του δευτερολέπτου που έγραψε το 2006 ο Dani Pedrosa με την RC211V στο δρόμο προς την νίκη.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο Αυστραλός γύριζε σταθερά -έκανε τουλάχιστον δέκα γύρους- μέσα στο 1'28"5 τη στιγμή που οι περισσότεροι αναβάτες δεν μπορούσαν να κατέβουν το 1'29"!

Ο Nicky Hayden που βρέθηκε στη δεύτερη θέση ήταν σχεδόν έξι δέκατα πιο αργός από τον Stoner. Ο Αμερικανός πάντως έχει κάθε λόγο να χαμογελάει καθώς χρησιμοποιεί τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες που όπως έχει πει του ταιριάζει καλύτερα.

Ο Valentino Rossi ακολούθησε στην τρίτη θέση. Τόσο αυτός όσο και ο Hayden κατάφεραν στο τέλος να ρίξουν από τη δεύτερη θέση τον poleman του περσινού αγώνα, Colin Edwards, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στην τέταρτη θέση.

Το Donington είναι μια από τις αγαπημένες πίστες του Texas Tornado που θέλει να παλέψει για το πόντιουμ. Πάντως η συνολική του εμφάνιση ήταν αρκετή καλή έχοντας σταθερά γρήγορο γυρολόγιο.

Πολλές υποσχέσεις άφησε με την εμφάνισή του στις ελεύθερες δοκιμές ο ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό Alex de Angelis ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον εργοστασιακό Dani Pedrosa.

Ο Ισπανός σε αντίθεση με τον Χέιντεν προτίμησε να αγωνιστεί με τον V4 με τις συμβατικές βαλβίδες. Η μέρα του δεν πήγε πολύ καλά καθώς κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου είχε πτώση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Το γεγονός ότι είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Stoner κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο τον αφήνει.

Ο Shinya Nakano βρέθηκε στην έβδομη θέση, ενώ όγδοος ήταν ο τοπικός ήρωας James Toseland από τον οποίο οι Βρετανοί περιμένουν πολλά. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Chris Vermeulen και ο Randy de Puniet.

Απογοητευτική εμφάνιση από τον Jorge Lorenzo που επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο δεξί του χέρι δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Το τέλος της ημέρας τον βρήκε στην 16η θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Stoner.

Καλές εντυπώσεις αφήνει στο ντεμπούτο του στα motoGP ο Ben Spies ο οποίος στο Donington αντικαθιστά τον τραυματία Loris Capirossi. Ο 23χρονος Αμερικανός που οδηγεί για πρώτη φορά μοτοσικλέτα των 800cc, ήταν 17ος βελτιώνοντας κατά ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο που σημείωσε το πρωί. Το γεγονός ότι ο πιο έμπειρος Guintoly ήταν τελευταίος λέει πολλά...

Στα αξιοσημείωτα, ο σπασμένος κινητήρας στη GP8 του Τony Elias 15 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου...

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμένος ο Hayden από τον «πνευματικό» V4

« Προηγούμενο άρθρο

«Ο Pedrosa μεγαλύτερη απειλή για τον Rossi»

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA