• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: Φοβερή pole για Vale!
Μέσα στην Ισπανία, άφησε πίσω του Lorenzo-Marquez
Νέα 23/04/2016 - 17:38

Ο Valentino Rossi ήταν εκπληκτικός, κατακτώντας την πρώτη του pole position εδώ και περίπου ένα χρόνο και την πρώτη μετά το 2005 στην Jerez!

 

Οι Lorenzo και Marquez ήταν οι μόνοι που κράτησαν την προσωρινή pole position, αλλά στο τέλος τους επισκίασε ο Valentino Rossi με το 1:38,736!

 

Ο Marquez απείλησε να πάρει την pole στον τελευταίο του γύρο, αλλά δεν είχε λύσει στο τελευταίο κομμάτι της πίστας που τον δυσκολεύει πολύ.

 

«Δουλέψαμε πολύ. Φέτος με τα Michelin νοιώθω καλύτερα κι έχω ήδη ξεκινήσει από την πρώτη σειρά δυο φορές, αλλά μια pole είναι πάντα διαφορετική».

 

«Ειδικά εδώ στην Jerez! Σίγουρα αύριο θα είναι δύσκολα με τουςLorenzo και Marquez. Αλλά είμαστε εκεί. Θα παλέψουμε».

 

«Ξέρουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θέλει προσοχή γιατί δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις μέσα στην πίστα (σ.σ. αναφέρθηκε στο λάθος στο Τέξας)».

 

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Vale στο parc ferme. Η τελευταία pole του Ιταλού άσου ήταν στο Assen πέρυσι.

 

Από την πλευρά του ο Jorge Lorenzo είχε σκοπό να ακολουθήσει τη στρατηγική των τριών εξόδων στην πίστα, αλλά τελικά δεν του βγήκε η δεύτερη έξοδος.

 

«Η δεύτερη μοτοσυκλέτα ήταν καλή, αλλά όχι και το ελαστικό. Είχαμε πολλές ταλαντώσεις (σ.σ. chattering) στον πίσω τροχό».

 

«Έπρεπε να ακυρώσουμε το γύρο. Κρίμα. Δεν είχα καλή αίσθηση με το μαλακό σήμερα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε το ρυθμό για τον αγώνα».

 

Ο Marquez επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του ότι το τελευταίο κομμάτι της πίστας, είναι εκεί που χάνει πολύ.

 

«Το πρόβλημα είναι οι δυο γρήγορες στροφές. Η Yamaha εκεί είναι σταθερή και ακριβής. Προσπάθησα να βελτιωθώ εκεί, αλλά δεν ήταν εφικτό».

 

«Πάντως είμαι χαρούμενος γιατί είμαστε κοντά και αύριο θα προσπαθήσουμε να μείνουμε μαζί με τους δυο της Yamaha».

 

Στη δεύτερη σειρά του σχηματισμού θα πάρουν θέση οι Andrea Dovizioso - που προβληματίζεται με το σπινάρισμα - Vinales και Aleix Espargaro.

 

Ο Dani Pedrosa πήρε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Pol Espargaro που ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον Rossi.

 

Την τρίτη σειρά έκλεισε ο Hector Barbera, με τους Cal Crutchlow και Loris Baz να είναι στη δέκατη και δωδέκατη θέση.

 

Για τον Baz ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ήταν μέσα στους καλύτερους 12! Ανάμεσα στους δυο πήρε θέση ένας απογοητευμένος Andrea Iannone.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2: H pole στον Lowes!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: Ο Bulega την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα