Σε μια πίστα που οι Ισπανοί είναι πανίσχυροι, ήρθε σήμερα το πρωί ο Valentino Rossi να αρπάξει την πρώτη θέση, χάρη στον προτελευταίο του γύρο!
Το πολύ καλό 1:39,244 του Ιταλού, άφησε πίσω του για 46χιλ τον Marc Marquez και άλλους τέσσερεις Ισπανούς που είναι στην πρώτη εξάδα!
Ο Vale - που χτες έμενε με τα φθαρμένα ελαστικά - σήμερα έβαλε στα τελευταία δέκα λεπτά καινούργια και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο του διημέρου.
Στην τρίτη θέση - μια ευχάριστη έκπληξη - ήταν ο Pol Espargaro που ακολουθούσε τον Marquez, τον αναβάτη με τον οποίο έδινε σκληρές μάχες στην Moto2 παλιά.
Στο τέλος βελτιώθηκε και ο Jorge Lorenzo για ν’ αφήσει πέμπτο τον Dani Pedrosa, τον αναβάτη της Repsol που είχε την 1η θέση 4 λεπτά πριν το τέλος.
Για το μεγαλύτερο διάστημα ο Maverick Vinales ήταν στις πίσω θέσεις, όμως προς το τέλος έκανε καλούς γύρους και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση.
Ανάμεσα σ’αυτόν και τον ομόσταυλό του - τον Aleix Espargaro - πήρε θέση ο Andrea Dovizioso, που ήταν η καλύτερη Ducati.
Ο Iannone ήταν απογοητευμένος και στην ένατη θέση, αν και η διαφορά του από τον ομόσταυλό του ήταν μόλις 18χιλ.
Τη δεκάδα των καλύτερων, που πήραν το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2 αργότερα σήμερα, έκλεισε ακόμα μια Ducati, αυτή του εξαιρετικού Barbera.
Ο τελευταίος μπορεί χτες το πρωί να έκλεψε την παράσταση, αλλά σήμερα πήρε τη σκυτάλη ο Alvaro Bautista!
Ο Ισπανός ήταν συγκλονιστικός πάνω στην - αναβαθμισμένη εδώ στην Jerez - Aprilia του κι έκανε χρόνο στο 1:39,935 μόλις εφτά δέκατα από την κορυφή!
Παραλίγο μάλιστα, για ένα δέκατο, να βρεθεί και μέσα στη δεκάδα των πρώτων!!
Είναι σαφώς η μικρότερη διαφορά της Aprilia από την κορυφή, με τον Bautista να κάνει χρόνο 1,120δ πιο γρήγορο από την RS-GP του ομόσταυλού του, του Bradl!