• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Jerez: ΕΔ1
Ο Lorenzo 1ος, ο Barbera τις εντυπώσεις!
Νέα 22/04/2016 - 13:28

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο ταχύτερος στις ΕΔ1 της μεγάλης κατηγορίας από την πίστα της Jerez, χάρη σ’ έναν από τους τελευταίους του γύρους.

 

Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Hector Barbera που έμεινε μεν δεύτερος, ήταν όμως μπροστά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στην GP14!

 

Ο Ισπανός της Avintia Racing μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και γρήγορα ανέβηκε στην πρώτη θέση χάρη στο 1:41,130 που έκανε στον 7ο γύρο του.

 

Για πολύ λίγο ο Marc Marquez πέρασε μπροστά, αλλά σύντομα ο Barbera «απάντησε» στον συμπατριώτη του με χρόνο 8χιλ καλύτερο από το δικό του.

 

Λίγο μετά τα μέσα των ΕΔ1, ο Valentino Rossi κατάφερε να βρεθεί και αυτός για λίγο στην πρώτη θέση, με χρόνο στο 1:40,677.

 

Ο χρόνος του Ιταλού, που ήταν ο μόνος που έσπασε την κυριαρχία των Ισπανών στις πρώτες εφτά θέσεις, έμεινε μέχρι τα τελευταία λεπτά.

 

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Hector Barbera επανήλθε και με χρόνο στο 1:40,527 ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση.

 

Στα δυο τελευταία λεπτά όμως ο Lorenzo κατάφερε να κατεβάσει 0,257δ το χρόνο του συμπατριώτη του και να μείνει μόνος πρώτος με 1:40,270.

 

Ο Rossi πήρε την τρίτη θέση μπροστά από τις δυο εργοστασιακές Honda, με τον Dani Pedrosa ν’ αφήνει πίσω του για 15χιλ τον Marc Marquez.

 

Για τον τελευταίο το ξεκίνημα του 14ου Γύρου δεν ήταν ιδιαίτερα ευοίωνο, καθώς η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε πρόβλημα σε μια δοκιμαστική εκκίνηση.

 

Ο Marquez την άφησε και γύρισε στο χώρο των pits πάνω σε σκούτερ.

 

Ο Maverick Vinales πήρε την έκτη θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro που έχει αρχίσει να προσαρμόζει το στυλ του στα ελαστικά της Michelin.

 

Ο Yonny Hernandez ήταν πολύ καλός και ανέβηκε στην 8η θέση, την ώρα που οι εργοστασιακοί των κόκκινων δυσκολεύονταν και πήραν την 9η και 11η θέση με τον Dovi πρώτο.

 

Ανάμεσά τους ήταν ο Cal Crutchlow, η τρίτη καλύτερη Honda αλλά με διαφορά έξι δέκατα από τις δυο εργοστασιακές μπροστά.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα