• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Argentina MotoGP: Θρίαμβος Marquez!
Στεγνός αγώνας, πολλές πτώσεις, στο βάθρο Rossi-Pedrosa
Νέα 03/04/2016 - 23:57

Η Αργεντινή ταιριάζει του Marc Marquez!

 

 Πέρυσι μπορεί να έχασε την ευκαιρία να είναι το απόλυτο αφεντικό της Termas de Rio Hondo, φέτος όμως επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη νίκη του το 2014.

 

Ο αγώνας έγινε στο στεγνό και η βροχή δεν έπεσε ποτέ, επομένως ο αγώνας μειώθηκε στους 20 γύρους με υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας είτε στον 9ο, είτε στον 10ο, είτε στον 11ο γύρο.

 

Ο αγώνας είχε δυο όψεις, με τους Marquez και Rossi να μάχονται για την πρώτη θέση, προτού και οι δυο επιλέξουν να μπουν στα pits στον ίδιο γύρο.

 

Τη στιγμή της εξόδου των δυο από τα pits, ο πρώτος πρόλαβε και πέρασε μπροστά από τον Tito Rabat που δεν είχε βγει ακόμα, ενώ ο Rossi έμεινε πίσω του.

 

Όχι ότι ο νεοφερμένος καθυστέρησε τον Rossi, ο οποίος παραδέχτηκε στο τέλος ότι δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον ταχύτατο μπροστά Marquez! Ο Ισπανός μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά του και τερμάτισε 7,6δ μπροστά από τον Vale.

 

Με τον Ισπανό πολύ μπροστά, ο Rossi είχε αρχίσει να ανησυχεί για τις δυο Ducati που τον πλησίαζαν, αλλά και τον εξαιρετικό Maverick Vinales που διεκδικούσε επάξια θέση στο βάθρο.

 

Ο τελευταίος μάλιστα πίεζε πολύ τον Vale, ο οποίος με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα και τα δεύτερα ελαστικά δεν είχε καλή αίσθηση, αλλά πάτησε ελάχιστα σ’ ένα υγρό σημείο της πίστας στην 1 και είχε μια πτώση λίγο πριν το τέλος!

 

Η μάχη επομένως συνεχίστηκε με τις Ducati και τον Rossi! Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Iannone επιτέθηκε στην 5 στον Rossi και τότε βρήκε την ευκαιρία - πανέξυπνα - ο Dovizioso να τους περάσει και τους δυο!

 

Ο Dovi φαινόταν να έχει τις δυνάμεις να επαναλάβει τη δεύτερη θέση που πήρε και στο Qatar (και στον περσινό αγώνα στην Αργεντινή) με τον Iannone να τον ακολουθεί, έχοντας περάσει και αυτός τον Vale.

 

Ωστόσο ο Iannone έκανε ένα μεγάλο λάθος στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρους, προσπαθώντας να πάρει αυτός τους 20β από τον ομόσταυλό του.

 

Μπήκε με φόρα στην εσωτερική του Dovi, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και παρέσυρε στην πτώση τον εκνευρισμένο Dovizioso. Το περιστατικό θα εξεταστεί και περιμένουμε να δούμε την ποινή που θα πάρει ο Iannone.

 

Ο Dovi κατάφερε πάντως να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του και να τη σπρώξει μέχρι τη γραμμή τερματισμού, παίρνοντας τρεις βαθμούς μιας και μόλις 13 αναβάτες τερμάτισαν σήμερα στον αγώνα!
 

Έτσι ο Rossi πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Pedrosa πάρα πολύ πίσω να παίρνει ένα τυχερό, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, βάθρο. Ο Dani είχε μια δύσκολη στιγμή στην 1 μετά την εκκίνηση.

 

Εκεί αναγκάστηκε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του και ν’ ανοιχτεί για να μην συγκρουστεί με τον Iannone. Έχασε χρόνο, αλλά όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, ούτως ή άλλως δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους μπροστά.

 

Ο Pedrosa ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας 28,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή!!

 

O Jorge Lorenzo ξεκίνησε καλά και προσπάθησε να μείνει μπροστά, σύντομα όμως έχασε θέσεις κι έμεινε αρκετά πίσω στην έκτη, προτού χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και προσθέσει και το δικό του όνομα στους 8 αναβάτες που δεν τερμάτισαν!

 

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Eugene Laverty που ήταν και η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας! Ο Ιρλανδός ήταν εντυπωσιακός πάνω στην Ducati του, κατορθώνοντας να περάσει τους Barbera και Pol Espargaro.

 

Κανονικά τέταρτος θα ήταν ο Pol Espargaro,αν δεν έκανε το λάθος λίγο πριν τον τερματισμό, όταν και βγήκε εντελώς εκτός πίστας και επανήλθε έχοντας χάσει δυο θέσεις.

 

Πιο πίσω, ο Stefan Bradl τερμάτισε και χάρισε την 7η θέση στην Aprilia, μπροστά από τον Bradley Smith και τον Tito Rabat. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον ομόσταυλό του, τον Miller!

 

Ο Αυστραλός έκανε καταπληκτική εμφάνιση, είχε ανέβει μέχρι την έβδομη θέση - πίσω από τον Lorenzo που είχε πολλά προβλήματα - τον οποίο μάλιστα πέρασε στη συνέχεια!

 

Δυστυχώς όμως η επέλαση του νεαρού Αυστραλού δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς ο δεύτερος οδηγός της Marc VDS έπεσε στον τέταρτο γύρο, στην 3.

 

Ο Alvaro Bautista κατάφερε να βάλει και τη δική του Aprilia μέσα στη δεκάδα! Ο Aleix Espargaro είχε και αυτός πτώση αλλά κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Michele Pirro.

Επόμενο άρθρο »

Argentina Moto2: Νίκησε ο Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Argentina Moto3: Μάγεψε ο Pawi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα