• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Thailand Αγώνας 1
3 στα 3 ο Rea με φοβερό τρόπο!
Νέα 12/03/2016 - 12:52

Ο Jonathan Rea κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul, σ’ έναν αγώνα που μας κράτησε με κομμένη την ανάσα μέχρι τέλους!

 

Οι δυο προηγούμενες νίκες του στην Αυστραλία δεν ήταν εύκολες και το ίδιο συνέβη και στην Ταϊλάνδη, παρά το ότι έκανε πολύ καλή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση του σχηματισμού.

 

Στη συνέχεια όμως - και στο τέλος του δεύτερου γύρου - ο Rea (που υπέπεσε σε λάθη, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει) αναγκάστηκε να παραδώσει τα ηνία του αγώνα μετά από μια έξοδο που είχε.

 

Ο Sykes, που τον ακολουθούσε, δεν θα έχανε την ευκαιρία και θα περνούσε στην πρώτη θέση για να οδηγήσει την κούρσα σε όλον σχεδόν τον αγώνα.

 

Οι δυο Kawasaki μπροστά ήταν ασύγκριτες σε ρυθμό και ο τρίτος Michael Van der Mark έκανε μοναχικό αγώνα πίσω τους.

 

Ο Ολλανδός ξεπέρασε γρήγορα ένα λάθος στην εκκίνηση που τον έριξε αρχικά στην 5η θέση, ενώ στη συνέχεια έδειχνε πολύ γρήγορος και ικανός να «κοιτάξει» το ρυθμό του Sykes τουλάχιστον!

 

Ωστόσο ένας λάθος υπολογισμός και η παρόρμηση να προλάβει τους μπροστά, τον οδήγησε σ’ ένα παρολίγο highside στην 8.

 

Ενώ κατάφερε να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα του, εν τούτοις έχασε εκεί δυο δευτερόλεπτα ενώ και οι χρόνοι του ανέβηκαν.

 

Επομένως η μάχη θα δινόταν ανάμεσα στους δυο ομόσταυλους, με τον Sykes να δείχνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει για μια ακόμη φορά να του ξεφύγει η νίκη στο τέλος.

 

Ο Rea, πέρα από τα αρχικά λάθη, είχε κι αυτός μια δύσκολη στιγμή στην 8, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατά πολύ την πίεση στον Sykes.

 

Πιέζοντας δυνατά και συνειδητοποιώντας ότι είναι πιο γρήγορος από τον αντίπαλό του, ο Rea δεν άφησε πολύ χρόνο να περάσει και στην τελευταία στροφή του 15ου γύρου (από τους 20) έκανε την κίνησή του.

 

Νικώντας στα φρένα τον Sykes, ο Rea πέρασε μπροστά κι έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Sykes να απαντήσει!

 

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Van der Mark, ίσως λίγο απογοητευμένος γιατί έδειξε ότι είχε το ρυθμό να παλέψει τουλάχιστον για τη νίκη.

 

Για τον Ολλανδό πάντως είναι το τρίτο συνεχόμενο βάθρο, ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για τη φετινή σεζόν, φέρνοντας χαμόγελα στους ανθρώπους της ομάδας που είδαν νωρίτερα τον Hayden να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη.

 

Πολύ ωραία και δυνατή ήταν η μάχη του δίδυμου της Aruba.it Ducati, με τον Chaz Davies να παίρνει την 4η θέση, μένοντας όμως 17δευτ. πίσω από τον πρώτο.

 

Ο Giugliano επέστρεψε και πάλι στον επιθετικό τρόπο οδήγησης που του έχει στοιχίσει στο παρελθόν, επιχειρώντας αρκετές δυνατές προσπεράσεις στον ομόσταυλό του.

 

Ψύχραιμος ο Davies κατάφερνε να τον κρατήσει πίσω του, μέχρι που δυο γύρους πριν το τέλος ο Giugliano έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, έπεσε και τελικά τερμάτισε εκτός βαθμών (18ος).

 

Παρθενική θέση στην πεντάδα για τον καταπληκτικό Reiterberger και την Althea στην καινούργια της δομή με μοτοσυκλέτες της BMW.

 

Ο Γερμανός είχε και την καλύτερη τελική σήμερα, με 308,6χλμ/ώρα. Δυνατός ο Reiterberger κέρδισε εντυπωσιακά στο τέλος και τις δυο R1, τόσο του Lowes (6ος) όσο και του Guintoli (7ος).

 

Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία και της δεύτερης BMW, με τον Jordi Torres να μένει εκτός 15άδας στην αρχή εξαιτίας λάθους του, αλλά κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην 8η θέση.

 

Αν και ξεκίνησαν από χαμηλά, το δίδυμο της Aprilia - Alex De Angelis και Lorenzo Savadori - κατάφεραν να πάρουν θέση μέσα στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Thailand Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-MOTUL: Thailand Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα