• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Το Πρωτάθλημα ξεκινά!
Μια νέα συναρπαστική χρονιά ανοίγεται μπροστά μας!
Νέα 25/02/2016 - 15:05

Η αναμονή έχει λάβει τέλος και αύριο οι μοτοσυκλέτες των SBK-Motul θα μπουν στην πίστα του Phillip Island, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ακόμα φανταστικής χρονιάς!

 

Κι έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε ότι και η φετινή σεζόν στα SBK-Motul θα κρατήσει πολύ ψηλά το ενδιαφέρον!

 

Πέρυσι το Πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από την ηγεμονική παρουσία του Jonathan Rea, ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα για τον αναβάτη της Kawasaki.

 

Άλλωστε, όπως έχει γίνει φανερό από τις χειμερινές δοκιμές, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Tom Sykes είναι εξαιρετική και η εσωτερική μάχη ανάμεσα στους δυο θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Αυτή η μάχη έχει αρχίσει να παίρνει προεκτάσεις και εκτός πίστας με εκατέρωθεν δηλώσεις ανάμεσα στους Rea και Sykes.

 

Μετά τις πρώτες δοκιμές και τις δηλώσεις του πρώτου ότι η Ninja έχει φτιαχτεί για να οδηγείται με διαφορετικό στυλ, ήρθαν οι επόμενες - ξεκάθαρες αυτή τη φορά - δηλώσεις του Rea ότι η εξέλιξη της ZX-10R έχει γίνει με βάση τα σχόλια του Sykes!

 

Όταν ενημέρωσαν τον τελευταίο για τα λεγόμενα του Rea, ο Sykes αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται περί «φτηνών σχολίων» που δείχνουν ασέβεια στη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στους πράσινους.

 

Την ώρα που η κόντρα ανάμεσα στο δίδυμο της Kawasaki έχει αρχίσει να φουντώνει, ο ανταγωνισμός φέτος δείχνει ότι είναι πολύ πιο κοντά στην Kawasaki και ότι σαφώς το Πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο αμφίρροπο.

 

Οι Ducati ήταν οι μοτοσυκλέτες που πίεσαν σταθερά πέρυσι τις Kawasaki και φέτος θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν τον Τίτλο που τους διαφεύγει από το 2011 με τον Carlos Checa.

 

Ο Chaz Davies δείχνει ικανός για την υπέρβαση, βάσει της εξαιρετικής του παρουσίας στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αλλά και της σιγουριάς που αποπνέει από το γεγονός ότι είναι με την ομάδα για τρία χρόνια.

 

Από την άλλη ο Davide Giugliano ταλαιπωρήθηκε από το σοβαρό τραυματισμό του πέρυσι, ωστόσο σχεδόν από τα πρώτα ανεπίσημα τεστ έδειξε δυνατός κι έτοιμος να επιστρέψει στο κυνήγι των πρώτων θέσεων.

 

Μια πάρα πολύ σημαντική προσθήκη στο φετινό Πρωτάθλημα είναι η παρουσία της Yamaha, που επιστρέφει μετά από απουσία τεσσάρων ετών με αιχμή του δόρατος τη νέα της R1!

 

Η τελευταία έχει δείξει τα διαπιστευτήριά της τόσο με τους Τίτλους στο Βρετανικό κι Αμερικάνικο Πρωτάθλημα SBK, όσο και με το θρίαμβο στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka.

 

Μια τόσο γρήγορη μοτοσυκλέτα οπωσδήποτε θα είναι ανταγωνιστική στα χέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2014 Sylvain Guintoli και του Alex Lowes.

 

Ένας άλλος λόγος που περιμένουμε με ανυπομονησία τη νέα σεζόν, είναι η παρουσία του θρύλου του MotoGP Nicky Hayden!

 

Σίγουρα η ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας του δεν θα του επιτρέψει να είναι πρωταγωνιστής παντού, αλλά οπωσδήποτε σε πίστες που η Honda θα είναι δυνατή, περιμένουμε τον Αμερικανό να είναι ψηλά.

 

Το ξεκίνημα μπορεί να είναι θετικό για τον Hayden, μιας και η Honda έδειξε καλά στοιχεία πέρυσι στο Phillip Island, με τον Michael Van der Mark ο οποίος είχε οδηγήσει την κούρσα!
 

Το φετινό Πρωτάθλημα θα έχει 14 Γύρους, εφτά κατασκευαστές στο σύνολο κι έξι Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο grid

Επόμενο άρθρο »

Rea: Δύσκολα τον αγνοείς!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Τέλος η αναμονή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA