• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Phillip Island Test Ημέρα 1
Sykes προ Rea για το 1-2 της Kawasaki
Νέα 22/02/2016 - 11:46

Συνεχίζοντας την εξαιρετική του απόδοση στις δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο Tom Sykes έκανε τον καλύτερο χρόνο και στο επίσημο τεστ των SBK στο Phillip Island.

 

Οι επίσημες δοκιμές ξεκίνησαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 23η Φεβρουαρίου, ελάχιστα 24ωρα πριν την έναρξη της σεζόν (26-28/02).

 

Ο Sykes ήταν ο ταχύτερος όλων την πρώτη ημέρα χάρη στο 1:31,097 που έκανε και κράτησε στη δεύτερη θέση τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jonathan Rea για 0,196δ.

 

Οι δυο ομόσταυλοι στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki, έδειξαν την προσαρμοστικότητα της νέας Ninja σε διαφορετικές πίστες.

 

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα είχαμε δυο διακοπές στις δοκιμές, η πρώτη λόγω μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους Peter Sebestyen (Team Toth) και Dominic Schmitter (Grillini Kawasaki) και η δεύτερη εξαιτίας μιας τρομακτικής πτώσης του Chaz Davies (Aruba.it Ducati) στην τελευταία στροφή.

 

Γενικά η βροχή και οι κόκκινες σημαίες διέκοπταν τη ροή των δοκιμών την πρώτη ημέρα στο Phillip Island.

 

Στην τρίτη θέση έχουμε μια μίνι έκπληξη, καθώς ο νικητής του τελευταίου αγώνα της περσινής σεζόν - Jordi Torres - έκανε χρόνο μόλις δυο δέκατα πιο αργό από αυτόν του Rea!

 

Τέσσερεις κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις και διαφορές κάτω από τρία δέκατα από τον τρίτο ως τον δέκατο, υποδεικνύουν ένα ακόμα συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ο θρύλος του MotoGP, Nicky Hayden, έφερε την Honda του στην τέταρτη θέση, 25χιλ πιο γρήγορος από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2014, τον Sylvain Guintoli και την Yamaha R1.

 

Οι δυο ομόσταυλοι στην ομάδα της Pata Yamaha έκαναν παρόμοιους χρόνους, καθώς ο Alex Lowes ήταν στην έκτη θέση με διαφορά μόλις 37χιλ από τον Γάλλο.

 

Θέση στη δεκάδα πήρε και ο Xavi Fores με την Ducati του, 17χιλ μπροστά από τον εργοστασιακό οδηγό των κόκκινων στα SBK, Chaz Davies, ο οποίος ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα από την πτώση του.

 

Ο Michael Van der Mark ήταν μόλις ένατος το απόγευμα, αλλά παράλληλα ήταν και ο μόνος που δεν κατάφερε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο. Πάντως με το 1:31,510 που έκανε το πρωί παίρνει την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Ο Tom Sykes ήταν ο ταχύτερος και στο προηγούμενο τεστ στην πίστα της Jerez, με τον Βρετανό να είναι πολύ ικανοποιημένος από τη νέα Ninja και να δείχνει έτοιμος να επαναλάβει και πάλι το θρίαμβο του 2013.

Επόμενο άρθρο »

Βιάζεται να ανανεώσει ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Χειρουργήθηκε ο Alex Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα