• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Άνετος» από την αρχή ο Stoner!
2:02,01 ο χρόνος του!
Νέα 30/01/2016 - 15:45

«Πολύ επιτυχημένο» ήταν το ντεμπούτο του Casey Stoner στις ιδιωτικές δοκιμές της Μαλαισίας, όπου ο Αυστραλός οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα της Ducati από το 2010!

 

Ο Stoner έκανε τους πρώτους του γύρους με την GP15 (54 στο σύνολο) με καλύτερο χρόνο το 2:02,01 που είναι τρία δευτερόλεπτα πάνω από το χρόνο που έδωσε την pole position πέρυσι στον Dani Pedrosa.

 

Ένας χρόνος αρκετά καλός για πρώτη φορά και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες, μιας και η Sepang ήταν βρώμικη (είχε χρησιμοποιηθεί από αυτοκίνητα),  η μοτοσυκλέτα ήταν καινούργια,ο Αυστραλός χρησιμοποίησε ένα σετ ελαστικών και φυσικά είχε τα καινούργια ελαστικά/ηλεκτρονικά.

 

Με το τέλος των δοκιμών, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην Μαλαισία.

 

«Ήταν ωραία τα συναισθήματα! Συνάντησα νέα πρόσωπα αλλά και παλιούς γνώριμους και σίγουρα άξιζε», ξεκίνησε να λέει ο Αυστραλός.

 

«Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο τεστ. Όλοι δούλεψαν πολύ καλά και ο επαγγελματισμός ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

 

«Δεν περίμενα να νιώσω τόσο άνετα από την αρχή! Καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δυνατή, νιώθεις τα δυνατά της σημεία και που πρέπει να δουλευτεί, όπως κάθε μοτοσυκλέτα».

 

«Ήδη με το τέλος της πρώτης ημέρας μπόρεσα κι έδωσα κάποιες πληροφορίες. Κανονικά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, εκτός κι αν νιώθεις άνετα από την αρχή».

 

Πέρα από την ιπποδύναμη που εντυπωσίασε τον Stoner, ο Αυστραλός μίλησε θετικά για την αεροδυναμική αλλά και για τη σταθερότητα στα φρένα και στις αργές στροφές.

 

Βέβαια στην αρχή του ξένισε λίγο το μπροστινό: «Δεν ξέραμε αν ήταν τα ελαστικά ή το πλαίσιο».

 

«Στη συνέχεια κάναμε μερικές αλλαγές στην ανάρτηση και αμέσως απέκτησα καλύτερα αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και προχωρήσαμε από εκεί».

 

Εδώ να επισημάνουμε ότι ο Stoner έχει να οδηγήσει MotoGP μοτοσυκλέτα για πάνω από ένα χρόνο και ακόμα κι ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος για το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε.

 

«Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, αλλά αυτό είναι που με συναρπάζει. Αυτό αποτελεί καλό σημάδι», συνέχισε ο Casey Stoner.

 

«Ό,τι κάναμε σήμερα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν ήταν καλή ή κακή η κάθε αλλαγή που κάναμε».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το "αδελφό" gpone.com, ο Casey Stoner δεν θα μπει αύριο στην πίστα - σε αντίθεση με τον Michele Pirro - ενώ ενδέχεται να τον δούμε στις επίσημες δοκιμές που ξεκινούν σε λίγα 24ωρα στην ίδια πίστα!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Στην Μαλαισία με τον Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: O Stoner στην GP15!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα