• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η τηλεμετρία της Sepang
Δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα!
Νέα 25/01/2016 - 15:01

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Vito Ippolito, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να μην δοθεί στη δημοσιότητα η τηλεμετρία από το περιστατικό της Μαλαισίας ανάμεσα σε Marquez και Rossi.

 

Το σίριαλ της συγκεκριμένης τηλεμετρίας έχει ξεκινήσει από πέρυσι και μετά τον αγώνα στην Sepang, με την Honda να ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα «καίνε» τον Valentino.

 

Η «γραμμή» που ακολουθούν στο HRC είναι σαφώς να προστατεύσουν τον αναβάτη τους, τον Marc Marquez, ο οποίος ξεκάθαρα είχε δηλώσει ότι ο Vale έβγαλε το πόδι και τον έσπρωξε.

 

Από την πλευρά του ο Valentino Rossi υπογράμμισε πολλές φορές ότι δεν κλώτσησε τον Ισπανό και ότι το πόδι του έφυγε από τα μαρσπιέ αφού είχε γίνει η επαφή με τον 23χρονο.

 

Κάτι τέτοιο φαίνεται και από τα σχετικά και video και άλλωστε, είναι δηλωτικό ότι η ποινή που τελικά δέχτηκε ο Valentino δεν ήταν για κλωτσιά.

 

Παρά ταύτα όμως, λίγο αργότερα το HRC (με επίσημες τοποθετήσεις του Nakamoto) δήλωσε ότι η τηλεμετρία που έχουν στα χέρια τους δείχνει ότι ο Ιταλός όντως κλώτσησε τον Ισπανό.

 

Μετά την ανακοίνωση, όλοι περιμέναμε με αγωνία να δοθεί στη δημοσιότητα η τηλεμετρία. Η Honda είχε προγραμματίσει να το κάνει πριν τον αγώνα της Valencia.

 

Ωστόσο η συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί ακυρώθηκε από την Honda, με την επίσημη αιτιολογία ότι δεν ήθελε να επηρεάσει την απόφαση του CAS.

 

Ωστόσο το πολεμικό κλίμα συνεχίστηκε και η Honda αποφάσισε για δεύτερη φορά να ανακοινώσει ότι θα δώσει την τηλεμετρία στη δημοσιότητα.

 

Για μια ακόμη φορά όμως αυτό δεν θα γίνει, αυτή τη φορά με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIM) και της Dorna.

 

«Αυτή τη φορά δεν ήταν δική μας απόφαση, αλλά της FIM και της Dorna που μας ζήτησαν να μη ρίξουμε άλλο λάδι στη φωτιά», σχολίασε ο Livio Suppo.

 

«Είχαμε πει ότι θέλαμε να δώσουμε την τηλεμετρία στη δημοσιότητα, το θεωρούσαμε θεμιτό».

 

«Έχουν γίνει πολλά όμως και είναι λυπηρό για εμάς, διότι - προσωπικά - δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν βλέπουν ότι προσπαθούσε απελπισμένα να κερδίσει τον αγώνα (σ.σ. εννοεί της Valencia)».

 

Από την πλευρά του ο Vito Ippolito τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι στο τέλος της περσινής σεζόν η πολεμική ανάμεσα σε Marquez και Rossi έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα».

 

«Γι’ αυτό και ζητήσαμε από όλους, όσοι εμπλέκονται, να μην δώσουν συνέχεια».

 

«Η τηλεμετρία της Honda είναι στα χέρια μας και η Honda, μαζί με την FIM αποφασίσαμε από κοινού να μη δοθούν στη δημοσιότητα για να μην αναζωπυρωθεί το πολεμικό κλίμα».

 

Σύμφωνα και με την παραπάνω εξέλιξη, το θέμα πρέπει να θεωρείται οριστικά τελειωμένο και τα δεδομένα δεν θα δοθούν ποτέ στη δημοσιότητα.

Επόμενο άρθρο »

SBK Portimao Test

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Η Althea BMW του 2016

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα