• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Χωρίς την RS-GP του ’16;
Η Aprilia εκτός και από το Phillip Island;
Νέα 25/01/2016 - 13:24

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο τεστ της φετινής σεζόν, τη συνάντηση των κορυφαίων αναβατών του κόσμου στην Sepang.

 

Το διάστημα των δοκιμών αποτελεί πάντα σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για τις ομάδες του MotoGP, πόσο μάλλον φέτος με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε στους κανονισμούς.

 

Τα περισσότερα εργοστάσια έχουν έτοιμες τις μοτοσυκλέτες του 2016, κάτι που όμως δεν ισχύει και για την Aprilia.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εργοστάσιο του Noale, οι Bautista και Bradl δεν θα έχουν στη διάθεσή τους στην Sepang την RS-GP του 2016.

 

Στην πραγματικότητα φημολογείται ότι η ομάδα δεν θα πάρει καν μέρος στις δοκιμές του Phillip Island, στο δεύτερο επίσημο τεστ φέτος στα μέσα Φλεβάρη.

 

Αντίθετα οι υπεύθυνοι του Αγωνιστικού Τμήματος επέλεξαν να κάνουν ιδιωτικές δοκιμές εκείνο το διάστημα, με την ολοκαίνουργια RS-GP.

 

Οι δοκιμές θα γίνουν στο Qatar που και πιο κοντά στην Ιταλία είναι και θα μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα χωρίς τον ανταγωνισμό παρώντα.

 

Τα νέα δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά για τους Bautista και Bradl, που θα ήθελαν να έχουν για περισσότερα χλμ τη νέα μοτοσυκλέτα στη διάθεσή τους.

 

Ήταν χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του πρώτου μετά το επίσημο τεστ στην Valencia πέρυσι τον Νοέμβρη.

 

Τότε ο Ισπανός δήλωνε ότι δεν ανησυχεί μόνο για τα καινούργια ελαστικά ή ηλεκτρονικά, αλλά και για τη νέα μοτοσυκλέτα, καθώς την έχει δει μόνο σε υπολογιστή!

 

Μιας και δεν θα έχουν τη νέα μοτοσυκλέτα στην Sepang, το δίδυμο της Aprilia θα συνεχίσει να μαζεύει δεδομένα για τα ελαστικά τα νέα ηλεκτρονικά.

 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Mike di Meglio - δοκιμαστής της Aprilia - θα τεστάρει πρώτος τη νέα RS-GP στην Aragon, προτού ανέβουν για πρώτη φορά πάνω της οι Bautista και Bradl.

 

Πάντως η πραγματικότητα είναι ότι οι δυο τελευταίοι θα έχουν πολύ δύσκολο έργο, με μόνο δυο τεστ στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν στη νέα μοτοσυκλέτα.

Επόμενο άρθρο »

Όχι του Melandri στα SBK

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Portimao Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα