• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σεβασμό απαιτεί ο Jarvis!
Το επανέλαβε πολλές φορές στην παρουσίαση της Μ1
Νέα 20/01/2016 - 17:52

Ο Lin Jarvis, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha, είχε την ευτυχία να δει την ομάδα του να διαπρέπει στο περσινό Πρωτάθλημα.

 

Η Yamaha σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της πέρυσι από το MotoGP, παίρνοντας τους Τίτλους στους Κατασκευαστές, στις Ομάδες και στους Αναβάτες.

 

Όμως όπως όλοι ξέρουμε, δεν ήταν όλα ακριβώς ρόδινα για τους μπλε.

 

Αντίθετα, το Πρωτάθλημα των Αναβατών κρίθηκε εν μέσω αντιπαλοτήτων, προσφυγών, τιμωριών κλπ.

 

Τα όσα διαδραματίστηκαν είναι γνωστά, πως ξεκινά τώρα η Yamaha και οι αναβάτες της το 2016;

 

«Έχουμε μια ονειρική ομάδα (σ.σ. Dream Team) αυτός είναι ο σωστός χαρακτηρισμός», ξεκίνησε να λέει ο Lin Jarvis στην παρουσίαση της Yamaha.

 

«Έχουμε πέντε triple crowns και τα τέσσερα από αυτά με αυτούς τους δυο αναβάτες».

 

«Προφανώς συνειδητοποιούμε ότι μπορεί ως ομάδα να κυνηγάμε και τους τρεις στόχους (σ.σ. triple crown) αλλά ο καθένας τους κυνηγά τον ίδιο στόχο. Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε».

 

«Βασικά αυτό που ζητάμε από τους αναβάτες είναι σεβασμός. Θέλουμε να αγωνίζονται με σεβασμό ο ένας στον άλλον, με σεβασμό στους ανταγωνιστές μας, σεβασμό στην ομάδα, σεβασμό στους οπαδούς και θεατές».

 

«Αυτό είναι το κλειδί κι αν έχεις σεβασμό τότε τα άλλα τα διαχειρίζεσαι. Διότι συνειδητοποιείς ότι όλοι προσπαθούν να πετύχουν τον ίδιο στόχο ή να επικρατήσει ο ένας του άλλου, αλλά το κάνεις με τις σωστές αξίες και αμοιβαίο σεβασμό».

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στο γκαράζ της Yamaha, δεν θα υπάρξει τοίχος ή περιορισμοί στην κοινή χρήση δεδομένων τηλεμετρίας.

 

«Ειλικρινά θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν όπως και την παλιά. Δεν υπάρχει λόγος να μπει τοίχος στο γκαράζ. Ένα από τα πλεονεκτήματά μας είναι ότι δουλεύουμε καλά μαζί».

 

«Συνειδητοποιούμε ότι οι αναβάτες είναι ανταγωνιστές, αλλά οι μηχανικοί και όλοι οι άνθρωποι στο γκαράζ, δουλεύουν καλά μαζί. Έτσι αν βάλουμε τοίχος θα είναι μειονέκτημα για εμάς».

 

«Αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν είναι χρήσιμο. Κατανοούμε ότι οι δυο τους παλεύουν για τον ίδιο στόχο, αλλά όπως είπε και ο Jorge αν ο Valentino είναι και πάλι ο μεγάλος του αντίπαλος για τον Τίτλο, τότε αυτό είναι καλό σημάδι».

 

«Θα σημαίνει ότι η Yamaha είναι μπροστά και ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός μας, να κερδίσουμε τους ανταγωνιστές μας».

 

Οι Rossi και Lorenzo έσφιξαν για λίγο τα χέρια, αλλά γενικότερα το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχρό.

 

Όταν μάλιστα ρώτησαν τον Valentino Rossi για το σεβασμό, ο Ιταλός άσος απάντησε ότι πρέπει και η άλλη πλευρά να σε σέβεται, όχι μόνο εσύ.

 

Ο τρόπος που τελείωσε η καταπληκτική περσινή σεζόν δεν άρεσε σε κανέναν και σίγουρα κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν τα όσα έγιναν στους τελευταίους τρεις Γύρους του 2015.

 

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις από τους διοργανωτές του MotoGP, τις ομάδες, τους κατασκευαστές, ώστε να αποφευχθούν τα περσινά. Δυστυχώς όμως ο Jarvis δεν ήθελε να επεκταθεί περαιτέρω επί τούτω:

 

«Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες. Δεν είπα ότι ξέρω τι χρειάζεται να αλλάξουμε. Έχουμε προτάσεις για κάποια πράγματα που μπορούν να αλλάξουν, να βελτιωθούν».

 

«Για την ώρα είναι σημαντικό ότι οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται. Δεν είναι ανάμεσα στην Yamaha, την Dorna ή την FIM. Εμπλέκονται και άλλοι κατασκευαστές».


«Εμπλέκονται κι άλλοι άνθρωποι, κι άλλες ομάδες, κι άλλοι κατασκευαστές. Όλοι μοιράζονται τις σκέψεις τους».

 

«Θεωρώ όμως ότι μέχρι να έρθει η Dorna και η FIM με καινούργιες προτάσεις, δεν είναι σωστό να μπούμε σε λεπτομέρειες».

 

Ποιές ακριβώς θα είναι οι αλλαγές αυτές και σε τι θα αφορούν; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η FIM και η Dorna να αποκαλύψουν τις διαθέσεις τους.

Επόμενο άρθρο »

Η Peugeot στα Moto GP!

« Προηγούμενο άρθρο

Read και Gardner για Rossi-Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA