• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ειδική 11
Μόνο 14 αναβάτες ολοκλήρωσαν τα 430χλμ!
Νέα 15/01/2016 - 10:52

Μια από τις πιο δύσκολες Ειδικές στην ιστορία του Dakar είχαν να αντιμετωπίσουν χτες οι διαγωνιζόμενοι, με τη διαδρομή να ξεκινά με αμμόλοφους και να καταλήγει σε χαλίκια και πέτρες.

 

Οι περισσότεροι πάντως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τελευταίο κομμάτι της Ειδικής, καθώς για μια ακόμη φορά η αφόρητη ζέστη ανάγκασε τους διοργανωτές να μειώσουν την Ειδική στα μόλις 240 από τα 430χλμ.

 

Από τους 87 αναβάτες που ξεκίνησαν, μόνο οι 14 ολοκλήρωσαν και τα 430χλμ με τους διοργανωτές πάντως να τονίζουν ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο.

 

Τη δεύτερη Ειδική της καριέρας του πήρε ο Antoine Meo της ΚΤΜ, αφήνοντας πίσω του στα τελευταία χιλιόμετρα τον ομόσταυλό του, Toby Price, για μόλις 18 δευτερόλεπτα.

 

Ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) ολοκλήρωσε τη χτεσινή ημέρα στην τρίτη θέση. Στη γενική ο Toby Price είναι πρώτος με 35 λεπτά διαφοράς από τον δεύτερο Stefan Svitko. Ο Meo ανέβηκε στην τρίτη θέση.

 

Η εκκίνηση της χτεσινής 11ης Ειδικής καθυστέρησε επειδή τα ελικόπτερα δεν είχαν καταφέρει να πετάξουν στο σημείο εκκίνησης από το βράδυ και το έκαναν το πρωί.

 

Με την έναρξη ο Svitko έφυγε καλά, αλλά γρήγορα τον πέρασαν οι Meo, Price και Quintanilla. Αυτοί οι τρεις πάλευαν μεταξύ τους, αλλά δεν έλειψαν τα απρόοπτα που επέτρεψαν στους πίσω να τους προλάβουν.

 

Ο Meo είχε μια μικρή πτώση λίγο πριν το σημείο ανεφοδιασμού, χωρίς όμως προβλήματα και γρήγορα επανήλθε δυνατός. Ο Quintanilla αντιμετώπισε πρόβλημα στο πίσω φρένο, ενώ ο Price δεν είχε συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από την καυτή ατμόσφαιρα στα τελευταία χιλιόμετρα.

 

Οι Benavides και Svitko επωφελήθηκαν και πλησίασαν τους τρεις μπροστά, ωστόσο ο μεν πρώτος έστριψε λάθος λίγο μετά το τρίτο checkpoint, ενώ ο Svitko αναγκάστηκε να κόψει στο τελευταίο κομμάτι της Ειδικής.

 

«Σχετικά γρήγορα πρόλαβα τον Goncalves στην αρχή και μετά οδήγησα αρκετά καλά», άρχισε να λέει ο Antoine Meo. «Σε μια στιγμή πίστεψα ότι έκανα λάθος στην πλοήγηση και γύρισα πίσω, αλλά ήμουν σωστός».

 

«Μετά είχα μια μεγάλη πτώση επειδή δεν έβλεπα καλά στην άμμο, αλλά μετά το σημείο ανεφοδιασμού ήμουν πραγματικά καλός. Έκανα διαφορά από τον Pablo και μετά ήμουν μόνος μου».

 

Ο τίτλος του μεγαλύτερου άτυχου του φετινού Rally Dakar πηγαίνει εύκολα στον Paulo Goncalves του HRC, έναν αναβάτη που ήταν μεγάλο φαβορί για να βρεθεί τουλάχιστον στο βάθρο.

 

Μετά την 9η Ειδική που στάθηκε τυχερός και τελικά συνέχισε τον αγώνα, μόλις χτες οι διοργανωτές τον τιμώρησαν με ποινή 50 λεπτών!

 

Η αιτιολογία είναι ότι οι αναβάτες είχαν δικαίωμα να μείνουν μόνον 15 λεπτά στο CP2 της 9ης Ειδικής, ωστόσο ο Goncalves εξαιτίας των μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισε αναγκάστηκε να μείνει πάνω από μια ώρα.

 

Παρά ταύτα ο Πορτογάλος ρίχθηκε στη μάχη με την πρόθεση να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά μετά τα πρώτα 115χλμ της 11ης Ειδικής έστριψε λάθος κι έχασε πολύτιμο χρόνο.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα είχε και μια σφοδρή πτώση με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση και να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του San Juan. Το HRC εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο αναβάτης δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο δεν θα συνεχίσει στο φετινό Dakar.

 

«Ένα Dakar που τελειώνει για μένα με τον χειρότερο τρόπο. Κρίμα πραγματικά, διότι η ομάδα άξιζε πολλά περισσότερα. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και οι τελευταίες ημέρες δεν μας πήγαν καλά».

 

Η χτεσινή ημέρα ήταν πολύ καλύτερη για δυο οδηγούς της Yamaha, καθώς οι Helder Rodrigues και Adrien van Beveren τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

 

Ο Benavides ανέκαμψε από το λάθος του και τερμάτισε στην έκτη θέση, μπροστά από τον Stefan Svitko που ήταν έβδομος. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ian Blythe, Jordi Viladoms και Farres Guell, όλοι με ΚΤΜ.

 

Αποτελέσματα 11ης Ειδικής

 1. Antoine Meo (KTM) FRA – 5:19:08

 2. Toby Price (KTM) AUS – 5:19:26

 3. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 5:21:56

 4. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 5:25:10

 5. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 5:31:17

 6. Kevin Benavides (Honda) ARG – 5:31:21

 7. Stefan Svitko (KTM) SVK – 5:31:37

 8. Ian Blythe (KTM) USA – 5:40:36

 9. Jordi Viladoms (KTM) ESP – 5:44:37

 10. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 5:46:15

 

Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της 11ης Ειδικής

 1. Toby Price (KTM) AUS – 40:08:30

 2. Stefan Svitko (KTM) SVK – 40:43:53

 3. Antoine Meo (KTM) FRA – 40:52:16

 4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 40:53:49

 5. Kevin Benavides (Honda) ARG – 41:05:35

 6. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 41:10:31

 7. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 41:42:16

 8. Ricky Brabec (Honda) USA – 41:48:25

 9. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 41:50:28

 10. Adrien Metge (Honda) FRA – 43:28:11

Επόμενο άρθρο »

Ο πιο ταλαντούχος αναβάτης του MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar Ειδική 10

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα