• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi δημιούργησε το πρόβλημα!
Συνέντευξη του Marc Marquez
Νέα 09/12/2015 - 16:23

Αν και έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, ίσως η μεγαλύτερη αντιπαλότητα στο χώρο του MotoGP συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ και τους οπαδούς.

 

Τώρα, ο Marc Marquez επανέρχεται και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MCN δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον Valentino να τον εκφοβίσει, όπως έκανε κατά το παρελθόν με τους αντιπάλους του!

 

«Αυτό που έχει πετύχει ο Valentino για το άθλημα είναι απίστευτο, όμως κανείς δεν είναι τέλειος και ο καθένας μπορεί να κάνει το λάθος».

 

«Ο Valentino έχει μεγάλη δύναμη και φέτος κατάλαβα ότι εκτός πίστας έχω χάσει τη μάχη μαζί του. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν και με τους Gibernau, Biaggi και Stoner κι έτσι πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος για να τον κερδίσεις στην πίστα.

 

«Τον βοήθησα όταν νίκησα τον Lorenzo στην Αυστραλία και μετά τον αγώνα μου έσφιξε το χέρι. Αλλά στην Μαλαισία... μπουμ! ήρθε η έκρηξη!».

 

«Ξαφνιάστηκα, αλλά το πρόβλημα το δημιούργησε ο Valentino».

 

«Ξέρω ότι όλοι ρωτάνε γιατί τον πέρασα τόσες φορές στον αγώνα, αλλά εγώ αναρωτιέμαι γιατί με πέρασε αυτός. Πίεζα, αλλά με πέρασε πολλές φορές».

 

«Όταν ήμουν για ένα γύρο πίσω του, είχα δει ότι ήμουν πιο γρήγορος. Από τότε πραγματικά αναρωτιέμαι: γιατί έκανε τόσο έντονη εκείνη τη μάχη στην Μαλαισία;»

 

Μετά τις δηλώσεις του Rossi στη συνέντευξη τύπου της Μαλαισίας, το κλίμα ήταν τεταμένο και με συνέπειες που φάνηκαν στον αγώνα.

 

Από τη στιγμή που ο Vale άνοιξε τη γραμμή του και ο Marquez έπεσε, το MotoGP αυτομάτως έγινε θέμα σε όλο τον κόσμο, ακόμα και από ανθρώπους που δεν είχαν δει ποτέ τους Grand Prix.

 

Ήταν η στιγμή που μια φανταστική χρονιά έχασε πολύ από την αίγλη της και αντί να έχουμε κατά νου το ποιός θα στεφθεί Πρωταθλητής, όλοι αναλωνόμασταν στην κόντρα Rossi-Marquez.

 

«Η Valencia ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της καριέρας μου. Είχα πιο πολύ άγχος ακόμα κι απ’ όταν πάλευα για τον Τίτλο».

 

«Στόχος μου ήταν να κερδίσω τον αγώνα, διότι ήξερα ότι αν ήμουν μέσα στις μάχες και δεν κέρδιζα, ο Valentino θα παραπονούνταν».

 

«Προσπάθησα να κερδίσω τον Jorge, αλλά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πίστας και τον απόλυτο χρόνο. Μερικές φορές είσαι γρήγορος και μπορείς να προσπεράσεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις διαφορά».

 

«Έτσι, το σχέδιό μου ήταν να περιμένω μέχρι τον τελευταίο γύρο, όπως στην Indy και μετά να προσπεράσω. Ήρθε όμως ο Dani κι έχασα πολύ χρόνο μαζί του».

 

«Πάντα έλεγα ότι ο Valentino είναι ο ήρωάς μου και το σημείο αναφοράς για εμένα. Παρά τα όσα έγιναν τον σέβομαι, αλλά θέλω να ακολουθήσω το δικό μου δρόμο».

 

«Τον καταλαβαίνω. Πάλευε για τον Τίτλο και γι’ αυτό ήταν παραπάνω αγχωμένος από το κανονικό. Σε μια τέτοια κατάσταση λες πράγματα που δεν θα ήθελες να πεις, αλλά στην τελική τα είπε».

 

Τα mind games πάντοτε θα είναι μέρος του «παιχνιδιού» και για τους συμμετέχοντες σε οποιοδήποτε άθλημα, υπάρχουν δυο επιλογές: είτε να ασκήσεις εσύ πίεση, είτε να είσαι ο αποδέκτης.

 

«Ο Jorge και ο Valentino ήταν απίστευτοι φέτος», συνέχισε ο Marquez. «Και οι δυο τους άξιζαν τον Τίτλο, αλλά ο Jorge ήταν ο γρηγορότερος και ο Valentino ο πιο σταθερός».

 

«Όταν καταλαβαίνεις ότι κάποιος είναι πιο γρήγορος από εσένα, τότε προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα μέσα στη διάθεσή σου, για να τον αποσυντονίσεις».

Επόμενο άρθρο »

Έκανα μεγάλο βήμα φέτος!

« Προηγούμενο άρθρο

Εγχειρίστηκε ο Van der Mark

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα