• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ELIAS: Λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης...
Η θέση του Iσπανού στο Team San Carlo Honda Gresini είναι επισφαλής και στη Γερμανία βάλθηκε να αποδείξει πράγματα...
Νέα 19/07/2009 - 20:18
Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα στο Sachsenring ήταν αδιαμφισβήτητα ο Toni Elias. Mετά την άτυχη στιγμή που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο Ισπανός αναβάτης που έχει στη διάθεσή του μια εργοστασιακών προδιαγραφών RC212V, αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την 17η θέση του γκριντ γεγονός που δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια για καλό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι η χάραξη του Sachsenring δεν ευνοεί τα προσπεράσματα.

Παρόλα αυτά ο 26χρονος οδηγός από τη Manresa έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του -ο καλύτερος μετά τη νίκη του στο Estoril το 2006 όπου είχε ξεκινήσει από την 11η θέση και κατάφερε στο νήμα να νικήσει τον Rossi με μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά. Για την ιστορία και τότε η θέση του στην ομάδα του Gresini ήταν επισφαλής-, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 6η θέση.

Με τη συμπλήρωση του 1ου γύρου ο Elias είχε ήδη κερδίσει τρεις θέσεις και σταδιακά κατάφερνε γύρο με το γύρο να ανεβαίνει στην κατάταξη. Στον 8ο γύρο μπήκε στη δεκάδα, ενώ δύο γύρους αργότερα ανέβηκε στην όγδοη θέση. Στον 20ο εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα με το μπροστινό λάστιχο που αντιμετώπιζε ο Andrea Dovizioso, πέρασε έβδομος και από κει και πέρα άρχισε να κυνηγάει τον Marco Melandri.

Ήταν το ένστικτο της επιβίωσης που έκανε τον 26χρονο αναβάτη να αγωνίζεται σαν αφηνιασμένος, αφού βλέπει ότι η θέση του στο Team San Carlo Honda Gresini είναι επισφαλής. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο Marco Simoncelli θα τρέχει του χρόνου με την ομάδα του Fausto Gresini, ενώ πολύ κοντά στο ιταλικό team βρίσκεται και o Marco Melandri.

Ο Ιταλός λοιπόν που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το 2010 θα επιστρέψει στην ομάδα που γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, είχε πίσω τον αποφασισμένο Elias που ήθελε να αποδείξει πράγματα.

Στον 27ο γύρο ο Ισπανός επιτέθηκε και πέρασε τον Melandri που προσπάθησε να απαντήσει στους εναπομείναντες γύρους χωρίς όμως να τα καταφέρει.

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι θα έδινα μάχη για μια θέση στη δεκάδα σήμερα αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι μπορούσα να φανταστώ», δήλωσε ο Elias που καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου ταλαιπωρείται από ίωση και πόνους στο στομάχι.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και από σωματικά δεν αισθανόμουν πολύ δυνατός αλλά κατάφερα να βρω το ρυθμό μου και άρχισα να περνάω αναβάτες. Όταν έπιασα τον Marco δυσκολεύτηκα να τον περάσω και άρχισαν οι πόνοι στο στομάχι. Τότε ήταν που είπα 'όχι τώρα σε παρακαλώ!'. Πάλεψα με τους πόνους και στους τελευταίους γύρους είχαμε εξαιρετική μάχη την οποία κατάφερα να νικήσω. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα γιατί έκανε εξαιρετική δουλειά και τώρα άρχισαν να φαίνονται οι καρποί της σκληρής προσπάθειας που κάνουμε. Αν δεν είχαμε ξεκινήσει από την τελευταία θέση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και να πάμε με υψηλό ηθικό στον επόμενο αγώνα, στο Donington Park».

Επόμενο άρθρο »

ΓΕΡΜΑΝΙΑ LIVE: Ο Rossi έγραψε 101!, ο Lorenzo 2 λάθη!!

« Προηγούμενο άρθρο

Ένεση ηθικού για DE ANGELIS η 5η θέση στη Γερμανία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα