• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Triumph Tiger Explorer 2016
Όχι ένα, αλλά έξι μοντέλα!
Τεστ-Μοντέλα 20/11/2015 - 11:31

Η μεγαλύτερη adventure μοτοσυκλέτα της Triumph, η Tiger Explorer 1200, θα διατίθεται πλέον σε πολλές εκδόσεις, όπως ακριβώς η Tiger 800 του κατασκευαστή!

 

Στην EICMA παρουσιάστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι διαφορετικές εκδόσεις: οι XC, XCx, XCa, XR, XRx και XRt.

 

Όπως συμβαίνει και με τις Tiger 800, οι εκδόσεις XR είναι προσανατολισμένες για το δρόμο, ενώ οι XC θα ικανοποιήσουν τις χωμάτινες ορέξεις του αναβάτη.

 

Πλην των XC και XR, οι υπόλοιπες εκδόσεις διαθέτουν ηλεκτρονικά πακέτα που συμπεριλαμβάνουν ημιενεργητική ανάρτηση, ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και traction control.

 

Όπως και στην R1 της Yamaha, θα χρησιμοποιεί μια μονάδα μέτρησης αδράνειας που θα υπολογίζει την κλίση και θα βελτιστοποιεί το ABS και το traction control αναλόγως!

 

Θα διατίθενται πέντε προγράμματα οδήγησης και το «hill fold control» της Triumph που θα εμποδίζει τη μοτοσυκλέτα να πηγαίνει πίσω σε ανηφόρες.

 

Για τον κινητήρα που θα τροφοδοτεί τα μοντέλα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, με τον κατασκευαστή να επισημαίνει ότι θα έχει παραπάνω δύναμη και γραμμική αύξηση ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών.

 

Θα έχει νέα εξάτμιση, πιο ελαφριά μανέτα συμπλέκτη (torque-assisted), πιο χαμηλές θέσεις οδήγησης και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, που σύμφωνα με την Triumph είναι πρώτη στην κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Η νέα γκάμα της Benelli

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα Africa Twin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα