• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Burriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2016: Η Ducati κρατάει τα φτερά
Δεν έχουμε προσέξει την αεροδυναμική
Νέα 20/11/2015 - 09:45

Ο Gigi DallIgna θεωρεί ότι η Ducati είναι πολύ κοντά στο να φτάσει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα «φτερά» στο φέρινγκ των μοτοσυκλετών της.

 

Ο DallIgna είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε την κατά το 95% καινούργια GP15 και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συμβολές του ήταν η προσθήκη των αεροδυναμικών βοηθημάτων.

 

Τα αρχικά «φτεράκια» πρωτοεμφανίστηκαν στις δοκιμές του Qatar πριν την έναρξη της φετινής σεζόν.

 

Αρκετούς μήνες αργότερα, «φτερά» παρόμοια σαν και αυτά που έβαλε και η Yamaha στις Μ1 στο Misano, έκαναν την εμφάνισή τους στις GP15.

 

Ήταν το δεύτερο σετ «φτερών» για τις κόκκινες μοτοσυκλέτες, το οποίο τοποθετήθηκε στο μπροστά και πάνω μέρος του φέρινγκ.

 

«Νομίζω ότι η αεροδυναμική είναι ένας από τους τομείς στους οποίους δεν δώσαμε μεγάλη βαρύτητα τα προηγούμενα χρόνια», εξήγησε ο DallIgna.

 

«Έτσι θέλω να τη μελετήσω και είμαι πολύ χαρούμενος με τις βελτιώσεις που πετύχαμε φέτος».

 

«Τα φτεράκια αυτά αυξάνουν το βάρος στον μπροστινό τροχό και βοηθάνε στο να μην σηκώνεται στον αέρα (σ.σ. σούζα)».

 

«Στο μέλλον δεν βλέπω να τα αυξάνουμε, ίσως τα προσαρμόσουμε λίγο, δούμε κάποιες λεπτομέρειες για να τα βελτιώσουμε, αλλά όχι πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Δεν πετύχαμε το στόχο

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Είμαι πιο ήρεμος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ MotoGP 2026;
  • Ο MARCO BEZZECCHI ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ APRILIA
  • O MARC MARQUEZ ME THN ΚΥΡΙΑΡΧΗ DUCATI
  • O PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΕ 100% ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ APRILIA
  • O ALEX MARQUEZ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ 2025
  • Ο FABIO QUARTARARO ΑΝ Η ΥΑΜΑΗΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ